Teknoloji
Apple’dan sonra LG de otomobil üretecek
LG, Kanadalı otomobil parçası üreticisi Magna International ile yaptığı anlaşma uyarınca elektrikli otomobil parçaları üretimine başlayacağını duyurdu. İki dev şirketin ortaklaşa kuracağı şirketin hisse değeri toplamda en az 1 milyar dolar değerinde olacak.

Apple’ın geçtiğimiz günlerde otonom araç üreteceğini açıklaması sonrasında Güney Kore’nin en büyük teknoloji şirketlerinden LG de otomotiv pazarına giriyor.
LG, Kanadalı otomobil parçası üreticisi Magna International ile yaptığı anlaşma uyarınca elektrikli otomobil parçaları üretimine başlayacağını duyurdu. İki dev şirketin ortaklaşa kuracağı şirketin hisse değeri toplamda en az 1 milyar dolar değerinde olacak.
Teknoloji devi Apple’ın 2024’te binek araç üreteceğine yönelik çıkan haberlerden sonra LG de elektrikli otomobil pazarına giriyor.
Şirketten yapılan açıklamada, elektronik motor, inventör ve yerleşik şarj cihazları ve elektronik sürücü sistemleri üretmek için Magna International ile ortak bir girişime gidildiği bildirildi.
Yeni şirketin geçici olarak LG Magna e-Powertrain olarak adlandırıldığı belirtilen açıklamada, ortak girişimin ABD, Güney Kore ve Çin’de binden fazla kişiye istihdam sağlayacağı aktarıldı.
Ortak girişimin değerinin 1 milyar dolar olduğu belirtilirken, LG’nin girişimin yüzde 51’ine Magna International’ın ise yüzde 49’una sahip olacağı kaydedildi.
Söz konusu ortaklık neticesinde binden fazla kişiye yeni iş kapısı açılmış olacak.

Teknoloji
EXXEN TV uygulamasının ücreti açıklandı!
Acun Ilıcalı’nın NETFLIX’e rakip olarak kurduğunu ifade ettiği EXXEN’in aylık fiyatı belli oldu. Ekim ayında duyurulan ve kısa sürede büyük ses getiren EXXEN isimli platformun aylık fiyatı 9.90 TL olarak belirlendi.
Teknoloji
İşte Google en çok arananlar 2020 listesi!
Arama motoru Google 2020 trendleri açıklandı. Buna göre Türkiye’de 2020’de en çok yanıt aranan soru “HES kodu nasıl alınır?” oldu.
Teknoloji
Volkswagen Türkiye’den tamamen ayrılıyor
Türkiye’de fabrika açmayı planlayan Volkswagen, Bulgaristan’dan vazgeçerek Manisa’da fabrika kurmak adına şirket açılışını gerçekleştirmişti. Ardından AKP hükümetinin adımları ve koronavirüs pandemisinin getirdiği yeni şartlar ile kurulmaktan vazgeçilen fabrika, Slovakya’da açılacak.
You must be logged in to post a commentLogin