Dünya
AVRUPA ÜLKELERİNE GİRİŞ REHBERİ
Yaz tatil sezonu yaklaşırken, insanlar yurtdışında bir mola vermek için nasıl uzaklaşacaklarını ve ne kadar ileri gidebileceklerini merak ediyorlar.

Yaz tatil sezonu yaklaşırken, insanlar yurtdışında bir mola vermek için nasıl uzaklaşacaklarını ve ne kadar ileri gidebileceklerini merak ediyorlar.
Yaz tatil sezonu yaklaşırken, insanlar yurtdışında bir mola vermek için nasıl uzaklaşacaklarını ve ne kadar ileri gidebileceklerini merak ediyorlar.
Avrupa genelinde hükümetler, koronavirüs pandemisi sırasında haftalar süren kapanıştan sonra yavaş yavaş sınırlarını açmaya başladılar. Sınır kapılarını açma konusu Avrupa genelinde karışık bir tablo görüntüsü vermeye devam ediyor ancak her ülke kendi kurallarıyla yeniden açılma takvimini oluşturmaya başladı bile.
Avrupa Birliği (AB), bloğun 1 ila 15 Temmuz arasında dış sınırlarını açmasını önermişti. Bunlar Cezayir, Avustralya, Kanada, Gürcistan, Japonya, Karadağ, Fas, Yeni Zelanda, Ruanda, Sırbistan, Güney Kore, Tayland, Tunus, Uruguay ve Çin oldu(Çin karşılıklılık onayına tabi tutuyor ülkeyi).
Şunu da unutmamak gerekir ki, AB üye devletler yasal olarak tavsiyeye uymakla yükümlü değildir. AB, listenin iki haftada bir güncelleneceğini söylüyor. Değişimin hızı göz önüne alındığında, Avrupa ülkelerindeki durumun kısa sürede farklılaşacağı öngörülüyor.
Arnavutluk
Ticari uçuşlar 15 Haziran’da Arnavutluk’ta başladı.Tüm AB vatandaşları şu an Arnavutluk’a girmeye hak kazanıyor. Ülkeye Almanya, İtalya, İngiltere, Sırbistan, Avusturya, Yunanistan ve Türkiye’den uçuşlar ile ulaşılabiliyor. Tüm terminallerdeki yolcuların bir “dezenfeksiyon tünelinden” geçmesi ve “vücut sıcaklığı ölçümü”ne girmesi gerekiyor. Vücut ısısı 37.5 ° C’den yüksek olan herkes doktor kontorlünden geçiriliyor.
Avusturya
Avusturya kara sınırlarını ilk kez 4 Haziran’da Almanya, İsviçre, Lihtenştayn, Slovakya, Slovenya, Macaristan ve Çek Cumhuriyeti ile açtı. Ülke 16 Haziran’dan itibaren İtalya ile olan sınırını yeniden açtı, ancak Lombardiya bölgesi için bir seyahat uyarısı halen geçerli. Birleşik Krallık ülkeleri, İsveç ve Portekiz’den sağlık sertifikası sunması istiyor. Avusturya’ya “başka herhangi bir ülkeden” gelirse gelsin COVID-19 testi olduğunu kanıtlayan bir sağlık sertifikası verilmesi isteniyor. Sertifika dört günden daha eski olmaması önem arz ediyor. Schengen Bölgesi dışındaki ülkelerden gelen vatandaşlara ise hava yolu girişi halen yasak.
Belçika
AB ve Schengen ülkelerine dışardan ve dışardan zorunlu olmayan seyahatler 1 Temmuz’a kadar yasaktı. Avrupa Birliği, İngiltere ve diğer dört Schengen ülkesi (İsviçre, Lihtenştayn, İzlanda ve Norveç) ile olan sınırlar yeniden açıldı. Karantina veya sağlık sertifikası koşulu yok.
Bosna Hersek
Sınır şu anda sadece komşu Hırvatistan, Karadağ ve Sırbistan vatandaşlarına açık – diğer yabancı girişlerine izin verilmiyor. Tır sürücüleri, bölge sakinleri ve diplomatlar dahil olmak üzere bazı istisnalar ise uygulanmaya devam ediyor.
Bulgaristan
Bulgaristan, 1 Haziran’da hükümet web sitesinde listelediği gibi AB ülkelerine, İngiltere, San Marino, Andorra, Monako, Vatikan, Sırbistan ve Kuzey Makedonya vatandaşlarına ve Bulgar vatandaşlarının sağlık çalışanlarına ile aile üyelerine sınırlarını açtı. Bosna-Hersek ve Karadağ’dan seyahat edenlere de izin veriliyor. Ancak bazı muafiyetler devam ediyor. Belçika, Portekiz, İsveç ve İngiltere’den gelen turistler 14 gün boyunca kendi tecritlerini uygulaması bekleniyor.
Hırvatistan
Hırvatistan, bölgedeki yeni bir koronavirüs salgını sonrasında 25 Haziran’da Kuzey Makedonya, Sırbistan, Kosova ve Bosna’dan gelen yolcuları karantinaya almıştı. Sınırlar karantina yükümlülüğü olmaksızın AB ve İngiltere vatandaşlarına açıktır. Ülke, Mayıs ayının ortalarında sınırlarını Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Avusturya, Estonya, Letonya, Litvanya, Polonya, Slovenya, Almanya ve Slovakya’dan gelen kısıtlamalar olmaksızın açmaya başladı.
Güney Kıbrıs
Kıbrıs, yaklaşık üç ay boyunca sınırlarını kapattıktan sonra 9 Haziran’da turizm seyahati girişlerine yeniden başladı. Ülke, Akdeniz adasında meydana gelen koronavirüs kontaminasyonu durumunda da sağlık maliyetlerini karşılamayı kabul ediyor. Yetkililer iki ülke listesi oluşturdular.
Kategori A ülkelerinden (Avusturya, Bulgaristan, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Almanya, Yunanistan, Macaristan, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Norveç, Slovakya, Slovenya ve İsviçre) seyahat edenler herhangi bir kısıtlama ile karşılaşmayacaklar.
Kategori B ülkeleri – İsrail, Polonya ve Romanya – üç günden daha eski olmayan bir sağlık sertifikası sunmalıdır. Listelere dahil olmayan diğer AB ülkelerinden seyahatlere sadece istisnai durumlarda izin veriliyor ve hükümetin onayı gerekiyor. Bunlara ülkenin iki ana turizm pazarı olan İngiltere ve Rusya da dahil.
Bununla birlikte, İngiltere’den uçuşlar Temmuz ortasında ve takip eden hafta sonrasında Rusya’dan yeniden başlayabilir çağrısı yapılıyor. ABD, Fransa, İspanya ve İtalya vatandaşları bir sonraki duyuruya kadar bundan hariç tutulacak. AB / AEA / Schengen dışındaki ülkelerden girişlere ise şimdilik izin verilmiyor.
Çek Cumhuriyeti
Avusturya ve Almanya ile olan sınırlar 5 Haziran’da beklenenden 10 gün önce yeniden açılmıştı. Ülke, 27 Mayıs’ta Slovakya ve Macaristan ile sınırını açtı, ancak kısıtlamalarla. Diğer AB ülkeleri riske bağlı olarak renkli gruplara ayrılıyor: yeşil, turuncu ve kırmızı.
15 Haziran’dan itibaren, yeşil renk Çek Cumhuriyeti ülkeleri, Finlandiya ve Norveç gibi ülkelerden gelen Çek sakinlerine ve AB vatandaşlarına, herhangi bir gereklilik olmaksızın ülkeye girip çıkabileceklerini bildirmişti. Fransa, İtalya ve İspanya’yı içeren sarı gruptakilerin giriş için geçerli bir sağlık sertifikası olması gerekiyor. Avrupa’daki iki kırmızı ülke olan İngiltere ve İsveç’ten giren insanlar içinse test ve karantina koşulları uygulanıyor.
Danimarka
Danimarka’nın sınırları şu anda çoğu Avrupa ülkesinde yeniden açtı, ancak bu bir dizi sağlık önlemi ve analizine bağlı olarak değişebilecek. İsveç ve Portekiz sınırları hala kapalı. Açık veya kapalı, ülkelerin listesi haftalık olarak güncelleniyor.

Dünya
Koronavirüs’ün Sebebi Çin Hükümeti Mi?
ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Matthew Pottinger İngiliz mevkidaşı ve yetkililerle yaptığı görüşme sonrası Covid-19 Koronavirüs salgınının arkasında Çin Hükümeti olduğunu açıkladı.
Dünya
Almanya: Loto talihlisi 11.3 milyonu almayı unuttu!
11.3 milyon Euroluk büyük ödülü almayan Almanya vatandaşı loto talihlisinin yasal süresi bu gece 00.00’da doluyor. Kişi kuponunu getirip parasını almazsa, para loto idaresi tarafından bir sonraki çekilişe aktarılacak.
Dünya
ABD’den ‘Küba terörü destekliyor’ iddiası!
ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun, kendi bakanlığındaki yetkililerden gelen ve ‘Küba terörü destekleyen devlet’ ilanını yapmayı da içeren bir planı onaylayıp onaylamama kararını vermesi gerekeceği belirtildi.
You must be logged in to post a commentLogin