Sosyal Medya

Erdoğan’dan istifa ve Karabağ zaferi sonrası ilk açıklamalar! – CANLI

AKP’li cumhurbaşkanı Erdoğan, Karabağ zaferi ile yeniden hilalin bölgede egemen olduğunu hatırlatırken, Berat Albayrak’ın istifasına ilişkin ise açıklama yapmaktan kaçındı. Erdoğan, başkanlık sisteminden övgüyle bahsetti. İşte satır başları…

Ekleme Tarihi:

-

" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen>

AKP Genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulunuyor.

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşuyor… İşte önemli kısımlar…

• Türkiye anlaşmanın uygulanmasını gözetmek ve denetlemek üzere bölgede kurulacak ortak barış gücünde Rusya ile birlikte yer alacaktır. Hiçbir sivilin zarar görmemesi bu anlaşmayla sağlanacaktır.
  • İşgal altındaki toprakların ve Karabağ’ın özgürlüğüne kavuşması sürecinde canla başla çalışan diplomatlarımıza teşekkür ediyorum.
  • Ekonomimizi ayakta tutmayı başardık, ülkemiz Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi ile koalisyonlu yılların kaotik ortamına dönmekten kurtulmuştur.

KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMASI

• İçi boş, tamamen masa başında uydurulan haberler. Bizim medyanın böyle işi gücü yok, acaba ne yapalım da biz şu anda hükümeti rahatsız edelim, ne yapalım da ülkenin kulağına kar suyu kaçıralım. Tayyip Erdoğan masa başı kalemşörlerin yazdıklarıyla amel etmez. Bunu geçin. Yani siz yazacaksınız veya televizyonlarda konuşacaksınız ben onlarla mı amel edeceğim? 18 yıl içerisinde böyle bir şey gördünüz mü? Atmayız, attıramazsınız. Biz buralara bu makalelerle, bu kalemlerle gelmedik. Biz bu kalemşörlerle savaşa savaşa bu makama geldik.
  • Değişim gerekiyorsa bunun yerini ve zamanını milletin yetki verdiği Cumhurbaşkanı belirler. Milletimizden işareti aldığımızda tereddüt etmeden gereğini yerine getiririz. Bunun dışındaki sözler bu millete ihanettir.

BERAT ALBAYRAK’IN İSTİFASI HAKKINDA

• “Berat Albayrak’a şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Bu süreç içerisinde özellikle de iki sismik araştırma ve 3 tane de sondaj gemisini dünyada ekonomik sıkıntıların yaşandığı dönemde bunu fırsata dönüştürmek suratiyle ülkemize kazandırması bakımından önemli bir başarıydı. Kendisi sağlık sorunları neticesinde vazifesinden affını istedi. Biz de bu talebi kabul ederek Hazine ve Maliye Bakanı olarak yerine Lütfi Elvan arkadaşımızı atamış olduk.
  • Ve yeni hazine ve Maliye Bakanımıza görevinde başarılar diliyorum. Merkez Bankası Başkanlığı’na Naci Ağbal arkadaşımızı atadık. Ağbal’a da bu çalışmalarında inşallah başlarılar diliyorum.

DOLARI BIRAKIN, TÜRK LİRASINA GEÇİN ÇAĞRISI!

• “Özellikle vatandaşlarıma sesleniyorum vatandaşlarımızdan bireysel tasarruflarında milli paralarına güvenmelerini ve tercihlerini Türk Lirası’ndan yana kullanmalarını istiyorum. Biz kendi paramıza sahip çıkmazsak başkasından aynı hassasiyeti bekleyemeyiz. Rezervlerimizi güçlendirmenin yolu da Türk Lirası’na olan güveni artırmaktan geçiyor.”

Siyaset

AKP’li şirketin anketi: Erdoğan kaybediyor!

AKP’li ORC Araştırma adlı anket şirketinin erken seçim anketi sonuçları olay oldu. ORC’nin seçim anketinin sonuçlarını Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, sosyal medya hesabından kamuoyuyla paylaştı. İşte siyasi partiler oy oranları!

on

Adalet ve Kalkınma Partisi’ne yakın (AKP) bir anket şirketi, Cumhur İttifakı oylarının her geçen hafta daha da eridiğini ortaya koyan en son anketini yayınladı.

Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, sosyal medya hesabından ORC Araştırma’nın son anket sonuçlarını vatandaşa duyurdu.

AKP’ye yakınlığı ile uzun zamandır aktif faaliyet gösteren ORC Araştırma adlı anket şirketinin seçim anketi sonuçlarına göre, seçmen davranışında son 2 senede dikkate değer bir değişim yaşanıyor.

İşte ORC Araştırma’nın seçim anketi sonuçlarına göre Kasım ayı siyasi partiler oy oranları!

AKP – YÜZDE 36.1

CHP – YÜZDE 25.4

İYİ PARTİ – YÜZDE 10.4

MHP – YÜZDE 12.7

GELECEK PARTİSİ – YÜZDE 2.5

DEVA PARTİSİ – YÜZDE 1.9

SAADET PARTİSİ – YÜZDE 1.1

Siyaset

Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na tazminat davası: 500 Bin TL istiyor!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz gün partisinin salı grup toplantısında bir konuşma yapmış, söz konusu konuşma Recep Tayyip Erdoğan tarafından eleştirilmişti. Erdoğan, eleştirisini yeni bir boyuta taşıyarak tazminat davası açma yoluna gidiyor.

erdoğan

AKP Genel başkanı ve cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu’na bir konuşmasından ötürü 500 bin Türk Lirası tutarında tazminat davası açtı.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun grup toplantısında söylediği ve Erdoğan’ın dava açtıracak kadar tepkisine neden olan sözleri şu şekilde:

• Sen FETÖ’yle işbirliği yapıp orduya kumpas kuran başbakan değil misin? FETÖ ile işbirliği yaparak komutanlarımızı, genelkurmay başkanımızı hapse attırdın. Kalkmışsın bana orduyu anlatıyorsun. Sen kim, ordu kim?
  • Ordunun Kozmik Odasını terör örgütüne sen açtırmadın mı? Devletin bütün bilgilerini egemen güçlerine vermedin mi? Bunu yapana tarihte hain derler, bugün de hain derler, yarın da hain derler! Sen kim ordu kim?
  • Vatanına ihanet edenler, devletin harem-i ismetini terör örgütüne açanlar, devletin genelkurmay başkanını terör örgütünün isteği üzerine hapse atanlar; vatanseverlikten bahsedemez! Önümüzde bir takoz var, o takozun adı Recep Tayyip Erdoğan’dır. O takozu çekip ülkeyi kurtaracağız.

Siyaset

SON DAKİKA! CHP’nin cumhurbaşkanı adayı belli oldu!

CHP’li Gürsel Tekin CHP’nin cumhurbaşkanı adayının belli olduğunu açıklarken, “Bugünden ilan etmeye kalkarsanız Millet İttifakı dışında dahil olabilecek birçok siyasi partinin de önünü kesersiniz” ifadesini kullandı.

on

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) önemli isimlerinden Gürsel Tekin, CHP’nin 2023 seçimleri cumhurbaşkanı adayının belli olduğunu ancak bunu bir süre açıklamayacaklarını ilk kez duyurdu.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, CHP’nin cumhurbaşkanı adayının belli olduğunu ilan etti. Gürsel Tekin’e göre söz konusu isim CHP’lilerin tamamının tanıdığı ve herkes tarafından çokça sevilip desteklenen bir kişi.

Bir Youtube kanalına konuk olan CHP’li Gürsel Tekin erken seçim iddialarına ve Türkiye’nin gündemine ilişkin önemli başlıklara değindi.

CHP’nin Cumhurbaşkanlığı Seçimi için adayının hazır olduğunu ifade eden Tekin, şöyle konuştu:

CHP’nin cumhurbaşkanı adayının hazır olduğunu ifade eden Tekin, “Millet ittifakının lokomotifi CHP’dir. CHP sorumlu davranmak zorundadır. Yani sistemin bize dayatmış olduğu yüzde 50,1 ne yazık ki bunu gerektiriyor. Sayın genel başkanın buradaki çabası takdire şayan. Hiç o konuda bir eleştirim yok. Ama CHP’nin adayı olmaz olur mu? Elbette CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı var.”

Ama adayınızı bugünden ilan etmeye kalkarsanız Millet İttifakı dışında dahil olabilecek birçok siyasi partinin de önünü kesersiniz.

Yoksa CHP’nin cumhurbaşkanı adayı hazır. Buna emin olun. Ama bu sadece bizim kendi partimiz içinde, partimizin mutfağında hepimizin kabul ettiği bir isim. Ama aynı adayın Millet İttifakı için bugünden kabul görüp görmeyeceğini bugünden karar verirsek tam da Cumhur İttifakı’nın isteyeceği tuzağa düşeriz. Kimse merak etmesin CHP’nin cumhurbaşkanı adayı hazır.”

GÜNCEL HABERLER

Ana Sayfa - Gizlilik Politikası - Künye
Copyright © 2020 Antalya Siyaset Gazetesi | Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.