Siyaset
On binlerce kişiye soruldu: İnce’ye oy verir misin?
Popüler bir internet sitesinde yapılan ve 15 bin kullanıcının katıldığı ankette, “Muharrem İnce Partisi”ne oy verip vermeyecekleri soruldu. Ortaya çıkan sonuç ise şaşırtıcı oldu.

Popüler bir internet sitesinde yapılan ve 15 bin kullanıcının katıldığı ankette, “Muharrem İnce Partisi”ne oy verip vermeyecekleri soruldu. Ortaya çıkan sonuç ise şaşırtıcı oldu.
Yeni parti kuracağını açıklayan Muharrem İnce ile ilgili sosyal medyada yapılan bir anket çalışması dikkat çekti.
Sosyal içerik platformu Onedio‘da yapılan ankette kullanıcılara “Muharrem İnce parti kursa oy verir misiniz?” sorusu soruldu.
HER ŞEYE RAĞMEN BEKLENTİNİN ÜZERİNDE
Halen devam eden ve yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı ankete göre sözkonusu soruya kullanıcıların yüzde 70’e yakını ‘hayır’ yanıtı verdi.

On binlerce kişiye soruldu: İnce’ye oy verir misin?

Bunları da beğenebilirsin
-
AKP’li Başkan Takipçi Kazanmak İçin Tatil Çekilişi Düzenledi
-
Yandaş Yazar Fatih Tezcan’ın Anketinden İmamoğlu Çıkınca Çıldırdı
-
CHP Sosyal Medyada #ÖzürDileErdoğan Kampanyası Başlattı
-
‘Erdoğan sanatçı değil şakşakçı istiyor’
-
Berat Albayrak kayıp: 51 gündür bulunamıyor!
-
Şarkıcı Demet Akalın ‘idam’ çağrısı yaptı!
Gündem
Rektörlük Seçimi İçin Yasa Teklifi Meclis Gündemine Getirilmiyor
CHP Milletvekili Mahmut Tanal, Cumhurbaşkanı’nın doğrudan Rektör atamasına tepkisini göstererek, Rektör belirleme sürecinin geri getirilmesini istiyor.
Yayımlandı:
3 ay önceon
3 Ocak 2021
CHP Milletvekili Mahmut Tanal, Cumhurbaşkanı’nın doğrudan Rektör atamasına tepkisini göstererek, Rektör belirleme sürecinin geri getirilmesini istiyor.
CHP’li vekilin TBMM Başkanlığı’na sunduğu kanun teklifinin yasalaşması halinde, KHK ile kaldırılan rektörlük seçimleri uygulaması geri getirilecek.
En son Türkiye’nin en köklü Üniversitesi olan Boğaziçi Üniversitesine rektör olarak AKP’den milletvekili aday adayı olan Prof. Dr. Melih Bulu’nu ataması tepkilere neden oldu.
Yapılan antidemokratik bir uygulama olduğunu belirten CHP’li Mahmut Tanal, akademisyen ve öğrencilerden en çok oyu alan kişinin rektör olmasını öngören kanun teklifini meclis bir türlü gündeme almıyor.
CHP’li Mahmut Tanal, Akademisyenler ve öğrenciler oy versin diyor.
Bununla ilgili olarak Meclise bir kanun teklifi getirdiklerini açıklayan Tanal, seçimler demokratik değil rektörlük seçimlerinin geri getirilmesi gerekli diyor.
CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal’ın imzasını taşıyan yasa teklifi, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda tozlu raflarda bekletiliyor.

Rektör Seçimi İle İlgili Yasa Teklifi Meclise Getirilmiyor
AKADEMİSYEN VE ÖĞRENCİLERDEN EN ÇOK OYU ALAN KİŞİ REKTÖR OLACAK
Mahmut Tanal’ın hazırladığı teklif içeriğinde, üniversitelerde rektörün belirlenmesi sürecine öğretim üyelerinin ve öğrencilerin etkin katılımının sağlanması amaçlanıyor. CHP’li vekilin TBMM Başkanlığı’na sunduğu kanun teklifinin yasalaşması halinde, KHK ile kaldırılan rektörlük seçimleri uygulaması geri getirilecek.
Teklifte yer alan seçime ilişkin süreç öğrencilerden en yüksek oyu alan hoca rektör adayı olarak belirlenecek. Üniversitenin öğretim üyeleri de kendi arasında bir rektör adayı belirleyecek. Bir diğer aday ise YÖK tarafından belirlenecek. Bu 3 rektör adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gönderilecek.
Ancak hem öğretim üyelerinin yaptığı seçimden hem de öğrencilerin yaptığı seçimden mevcut oyların salt çoğunluğunu alan bir aday olursa bu kişi Cumhurbaşkanı tarafından rektör olarak atanacak. Yani akademisyen ve öğrencilerin en çok beğendiği Profesör ünvanına haiz hoca, üniversitenin rektörü olacak.
ÖĞRENCİLERE GÜVENİLMESİ LAZIM
Dünyada Akademik başarıya ulaşmış üniversitelerin, öğrencilerin fikirlerine verdiği değerin yüksekliğiyle dikkat çektiğini belirterek, Ülke yönetimi ve ticari faaliyetlerde görev alacak kişilerin yetiştirilmesi sürecinde öğrencilere güvenilmesini ifade etti.
CHP Milletvekili Mahmut Tanal’ın gerekçesinde ise; “Üniversitelerin demokratik bir ortam kazanabilmesi için öğrencilerinin, personelinin, akademisyenlerinin fikrini soran, bu fikirlere kıymet veren üniversite ortamlarının oluşturulması gerekmektedir” denildi.
DEMOKRATİK BİR SEÇİM SÜRECİ
Tasarıda antidemokratik uygulamaların kalkacağı doğrudan atama yolu yerine hem öğrenci hem akademisyenlerin yapacakları seçimlerin son derece demokratik bir yol olduğu ifade edildi.
Gerekçede ayrıca söz konusu kanun teklifi ile hem öğrencilerin hem de öğretim üyelerinin oylarının salt çoğunluğu almak gibi bir başarı göstermiş akademisyenlerin doğrudan rektör olarak atanmasının düzenlendiği hatırlatılarak, “Böylelikle hem akademisyenlerin hem de öğrencilerin fikirleri daha da önemli bir konuma gelmektedir” ifadelerine yer verildi.
Siyaset
Halkın Gündemini Ekonomi İken, Vitrin Mankeni Tartışılıyor
Türkiye’de 28 ilde 11791 kişi ile telefonda yapılan araştırmaya göre halkın gündemi ne türban, nede Ayasofya’nın ibadete açılması ile ilgili.
Yayımlandı:
3 ay önceon
3 Ocak 2021
MetroPOLL Araştırma ‘Türkiye’nin Nabzı” başlıklı araştırmasında halka soruldu ve yüzde 57 Parlamenter Sisteme dönüşü istiyor.
Türkiye’de 28 ilde 11791 kişi ile telefonda yapılan araştırmaya göre halkın gündemi ne türban, nede Ayasofya’nın ibadete açılması ile ilgili.
Halkın gündeminde olan 3 konu var ilk sırada Ekonomi, Corona virüs ve işsizlik bulunuyor. Araştırmaya göre yapılan ankette MHP Seçmeninde ciddi bir oy kaybı söz konusu. 2018’de seçim zamanı MHP tercihini yapan seçmen bugün yüzde 50 si başka bir partiye oy vereceğim diyor.

Erdoğan’a ŞOK
Cumhur İttifakı bileşenlerinin oluşturduğu Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi devam etsin diyerek
Mevcut sistemden memnun olanların oranı ise yüzde 34.5
Parlamenter sistemi isteyenlerin oranı da yüzde 57
Bu gün seçim olsa AKP adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı yeniden seçilmesi zor görülüyor.
Erdoğan‘a oy vereceğim diyenlerin oranı yüzde 43.4
Erdoğan‘a oy vermeyeceğim diyenlerin oranı ise yüzde 50.7
Erdoğan‘ın Görev yapış tarzını onaylayanlar yüzde 45.6
Erdoğan‘ın Görev yapış tarzını onaylamayanlar ise yüzde 48.1
Araştırma sonuçlarına göre bugün seçin olsa hangi partiye oy verirsiniz tercihinde:
AK Parti: Yüzde 30.6.
CHP: Yüzde 20.
İYİ Parti: Yüzde 8.9.
HDP: Yüzde 8.7.
MHP: Yüzde 6.
Deva: Yüzde 1.7.
Gelecek: 1.3.
Kararsızlar ve protestocuların oranı ise yüzde 21.3’e ulaşıyor.
MANSUR YAVAŞ KAZANIR
Yine Anket çalışmasında Olası bir Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan – Mansur Yavaş yarışması halinde
Mansur Yavaş yüzde 43.9 ile Kazanıyor
Erdoğan ise yüzde 40.7 oy alıyor.
Siyasetçilerin beğeni düzeyleri ise sırasıyla;
Yavaş, Erdoğan, Ekrem İmamoğlu ve Süleyman Soylu var.
Türkiye’nin durumu da araştırmada soruldu.
Türkiye İyiye Gidiyor diyenlerin oranı yüzde 21.7
Kötüye gidiyor diyenlerin oranı yüzde 64.8
YÜZDE 59’U BORÇLU
Halkın gündeminde birinci sırayı ekonomi almış durumda. Metropoll Araştırmasında ortaya çıkan sonuçlara göre ülkenin en önemli sorunu
yüzde 49.5 ile ekonomi,
yüzde 13.2 ile corona virüsü
yüzde 12.3 ile işsizlik.
Ekonominin İyi mi yoksa kötüleştiğimi sorusuna ise verilen cevaplara göre
Yüzde 63.8 kötüye gittiğini savunuyor
Yüzde 27.6 ise iyiye gittiğini savunuyor.
Kötüye Gidişatla ilgili olarak kimi sorumlu buluyorsunuz sorusuna ise,
Yüzde 28.5’i kötü gidişattan Erdoğan’ı,
yüzde 27.6’sı hükümeti,
yüzde 10.6’sı dış güçleri
yüzde 7.2’si Berat Albayrak’ı sorumlu tutuyor.
Yine Araştırmaya göre hane halkının borçlanma ile ilgili sorusunda ise Yüzde 59.4’u borçlu çıktı.
Borçlanmalarında ise
yüzde 77’si bankalara,
yüzde 12.5’i eşe dosta borçlanmış.
Yüzde 91.9’u borcunu ödemekte güçlük çekiyor.
HALK GÜVENMİYOR
Dünyayı saran Koronavirüs salgını ile ilgili sorularda ise; Yüzde 60’ı Sağlık Bakanlığı’nın salgınla ilgili açıkladığı vaka ve ölüm sayılarına inanmıyor. Yalnızca yüzde 36.3’ü verileri doğru kabul ediyor.
Yüzde 52.5’i hükümetin corona virüsüyle ilgili önlemlerini başarısız buluyor.
Yüzde 81.2’si corona virüsünden ötürü endişeli.
Yüzde 51.5’i aşı yaptıracağını, yüzde 48.5’i ise yaptırmayacağını vurguluyor.
Yüzde 55.2’si Çin aşısına güvenmezken, yüzde 37.9’u güvenmiyor.
Siyaset
Kılıçtaroğlu Açıkladı! Millet İttifakı Genişleyecek Mi?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Halk TV de gündeme dair açıklamalarda bulundu. Suat Toktaş’ın sorularına yanıtlayan Kılıçdaroğlu, ‘Millet İttifakı Genişleyecek mi?’ sorusuna yanıt verdi.
Yayımlandı:
4 ay önceon
2 Ocak 2021
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Halk TV de gündeme dair açıklamalarda bulundu. Suat Toktaş’ın sorularına yanıtlayan Kılıçdaroğlu, ‘Millet İttifakı Genişleyecek mi?’ sorusuna yanıt verdi.
Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş CHP Lideri ile röportaj yaptı. Gündemle ilgili olarak açıklamalarda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
“Bu daha çok erken nedeni de şu, önümüzdeki seçimler bir siyasi parti seçimi değil. Önümüzdeki seçimler demokrasiden yana olanlarla demokrasiye karşı olanların seçimi olacaktır. Bugün, Cumhur İttifakı’nda hiçbir tartışma yok. 1 kişi var orada ne derse oluyor. Orada bir tartışma zemini, demokrasi zemini yok. Tam bir otoriter yapı var, Bahçeli de otoriter. Millet İttifakı’nda demokratik bir yapı var.” şeklinde oldu.
MUĞLA MİLLETVEKİLİ HAKKINDAKİ AÇIKLAMASI
Muğla’daki Pınar Gültekin Cinayeti ile ilgili olarak CHP’li Süleyman Girgin hakkında da açıklamalarda bulundu. Halk TV deki programındaki açıklamalarında Kılıçdaroğlu şunları söyledi:
”Çok basit, milletvekili HTS kayıtlarını istedi zaten, geldiği zaman bütün gerçekler ortaya çıkacak. Milletvekilimiz gayet açık, aradım birkaç dakika konuşup başsağlığı diledim diyor. Kanıtlanırsa öyle bir görüşme yaptığı bırakın CHP’den ben milletvekilliğinden de istifa ederim diyor. HTS gelir bakılır, edilir. Hatta mahkeme de isteyebilir bu kayıtları. Biz de büyük bir dikkatle takip ediyoruz” dedi.

Beşiktaş’tan Şok Açıklama: Milletvekili Locayı Bastı İki Arkadaşımızı Yumrukladı

3 Ocak 2021 Koronavirüs Vaka Sayısı Tablosu

CHP: Emekli Maaşları En Az Asgari Ücret Zammı Kadar Arttırılmalı

Rektörlük Seçimi İçin Yasa Teklifi Meclis Gündemine Getirilmiyor

Sağlıkçıların Yıpranma Payına İlişkin Fahrettin Koca’dan Açıklama

AKP’li Başkan Takipçi Kazanmak İçin Tatil Çekilişi Düzenledi

Halkın Gündemini Ekonomi İken, Vitrin Mankeni Tartışılıyor

Koronavirüs’ün Sebebi Çin Hükümeti Mi?

Yandaş Yazar Fatih Tezcan’ın Anketinden İmamoğlu Çıkınca Çıldırdı

2 Ocak 2021 Cuma Koronavirüs vaka sayısı tablosu!

CHP’ye Saraydan Yanıt: ‘Sokma Akıllılar’

‘Siz gerizekalı mısınız, bu ülkenin yarısı kadın’

Kadın cinayeti: Aylin Sözer ateşe verildi!

Erdoğan konuştu: Yeni korona yasakları! – CANLI YAYIN TIKLA İZLE!

CHP Asgari Ücret İçin Öyle bir Video Hazırladı Ki!

Fahrettin Koca bu soruya yanıt veremedi!

‘Bana sahip çık! Kendi vatanımda açım!’

Erdoğan aşı tarihi verdi! Yılbaşı kararlarını açıkladı!

Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na: Bu ne sapkınlıktır! – CANLI YAYIN TIKLA İZLE!

You must be logged in to post a commentLogin