Teknoloji
Oruç Reis Antalya Limanı’na geri döndü
Antalya Limanı’nı 10 Ağustos’ta terk ederek Demre deniz sahasında iki boyutlu sismik doğalgaz ve petrol araştırması yapan Oruç Reis, Antalya Limanı’na yeniden demirledi.

Doğu Akdeniz’de petrol ve doğalgaz aramak için yola çıkan sismik araştırma gemisi Oruç Reis, görevini tamamlaması sonrasında Antalya Limanı’na dönüş yaptı.
Antalya Limanı’nı 10 Ağustos’ta terk ederek Demre deniz sahasında iki boyutlu sismik doğalgaz ve petrol araştırması yapan Oruç Reis, Antalya Limanı’na yeniden demirledi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın resmi sosyal medya hesabından yapılan duyuruda, “Oruç Reis sismik araştırma gemimiz, 10 Ağustos’ta başladığı Demre sahasındaki iki boyutlu (2B) sismik araştırmalarını tamamladı. 10 bin 955 kilometre 2B sismik veri toplayan gemimiz, Antalya Limanı’na döndü” ifadeleri kullanıldı.
Demre sahası, Rodos ile Kastelorizo adaları arasındaki bölgede bulunuyor. Antalya limanında gerekli bakım çalışmalarının yapılacağı araştırma gemisine Ataman ve Cengizhan zırhlıları eşlik etti.
Oruç Reis sismik araştırma gemisinin Doğu Akdeniz’de çalışma yürüteceği alan için 29 Kasım’a kadar sürecek yeni Navtex 21 Kasım’da (denizcilere duyuru) ilan edilmişti.
Yunanistan Navtex’i yasa dışı ilan ederek Ankara’yı kınamıştı. Avrupa Birliği de Doğu Akdeniz’de yaşanan gerginlikle ilgili aralık ayında yapılacak zirveden Türkiye’ye karşı yaptırım kararı çıkabileceğini duyurmuştu.

Teknoloji
EXXEN TV uygulamasının ücreti açıklandı!
Acun Ilıcalı’nın NETFLIX’e rakip olarak kurduğunu ifade ettiği EXXEN’in aylık fiyatı belli oldu. Ekim ayında duyurulan ve kısa sürede büyük ses getiren EXXEN isimli platformun aylık fiyatı 9.90 TL olarak belirlendi.
Teknoloji
İşte Google en çok arananlar 2020 listesi!
Arama motoru Google 2020 trendleri açıklandı. Buna göre Türkiye’de 2020’de en çok yanıt aranan soru “HES kodu nasıl alınır?” oldu.
Teknoloji
Volkswagen Türkiye’den tamamen ayrılıyor
Türkiye’de fabrika açmayı planlayan Volkswagen, Bulgaristan’dan vazgeçerek Manisa’da fabrika kurmak adına şirket açılışını gerçekleştirmişti. Ardından AKP hükümetinin adımları ve koronavirüs pandemisinin getirdiği yeni şartlar ile kurulmaktan vazgeçilen fabrika, Slovakya’da açılacak.
You must be logged in to post a commentLogin