Sağlık
“Fazla normalleştik” gerçeği yansıtmıyor!
Yaşanan salgın nedeniyle Mart ayından bu yana nerdeyse dünyanın birçok ülkesinde, pek çok şehrinde insanlar kısmi de olsa uzun süre tecritteymiş gibi yaşadı.

Yaşanan salgın nedeniyle Mart ayından bu yana nerdeyse dünyanın birçok ülkesinde, pek çok şehrinde insanlar kısmi de olsa uzun süre tecritteymiş gibi yaşadı.
Yaşanan salgın nedeniyle Mart ayından bu yana ülkemizde olduğu gibi, dünyanın birçok ülkesinde, pek çok kentinde, insanlar kısmi de olsa uzun bir tecrit dönemi gibi yaşadılar. Türkiye başta olmak üzere özellikle son günlerde Avrupa ve Akdeniz sahil kentlerinde hava sıcakları mevsim normalleri üzerinden seyrediyor. Haliyle insanlar, kapalı ortamlardan çıkarak açık alanlarda olmayı, deniz kenarlarında serinlemeyi tercih ediyor. Kimileri de tatil planlarını hayata geçirmeye başladı ve çadırı yanına aldı günübirlik yakın yerlere gitti ya da uzaklaşıp karavanıyla kamp alanlarına yerleşti.
Pandemi kuralları geçerliliğini yüksek ölçüde korurken, vatandaşlar da olabildiğince dikkatli olmaya özen gösterdi. İspanya ve İtalya gibi ülkelerin sahil kentlerinde büyük kalabalıklar oluşurken , Türkiye’nin özellikle Akdeniz ve Ege kıyı kent ve kasabalarında gözle görülür bir hareketlilik yaşandı. Haftasonu olması dolayısıyla bu hareketlilik mutlaka ki artıyor, fakat gün olmuyor ki insanları paniğe sürükleyecek bir haber okumayalım. Oysa fotoğraflardaki görüntüleri kıyasladığımızda, ülkemizde “kalabalık” anlamında endişe duyulacak bir durumun söz konusu olmadığı görülüyor.
Kaldı ki yaz sıcaklarının başlamasıyla Türkiye’de Pandemi yeni vaka ve vefat sayısı Binli rakamlardan 21 kişi gibi vefat rakamı gibi Onlu sayılara düşmüş; Sosyal Mesafe, Maske ve Dezenfektan konusunda yüksek bir bilinç oluştuğu gözlemleniyor. Türk insanının kurallarına riayet etme konusunda birçok ülkeye göre daha duyarlı ve özenli davrandığını söylemek yanlış olmayacaktır.

Gündem
Sağlıkçıların Yıpranma Payına İlişkin Fahrettin Koca’dan Açıklama
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya yanıtlaması istemiyle CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan tarafından soru önergesi verildi. Önergede yanıtlanması istenen soru “yıpranma payının tüm sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde revize edilmesine ilişkin” oldu.
Gündem
2 Ocak 2021 Cuma Koronavirüs vaka sayısı tablosu!
Türkiye 2021 yılına yine can kayıpları ile girdi. 202 kişi daha bugün hayatını Koronavirüs’ten kaybetti. Vaka sayısında ve vefat sayısında düşüşler yaşanmaya başladı.
Sağlık
Son Dakika…Türkiye’de 15 Kişide Mutasyon Virüs Tespit Edildi
İngiltere’de ortaya çıkan mutasyon virüs kısa sürede Avrupa’yı sarmıştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca İngiltere kaynaklı mutasyon sebebiyle yapılan incelemelerde 15 kişide ülkeye giriş yaparken tespit edildi kontrol altına alındı dedi.
You must be logged in to post a commentLogin