Antalya Siyaset

2016 Yılında Otelde Kalan Müşteriden de ”Millet Farkı” Almışlar

2016 Yılında Otelde Kalan Müşteriden de ”Millet Farkı” Almışlar
29 Nisan 2024 - 18:18

Meğer, Aralık 2016’da da otelde kalan bir müşteri, Türk vatandaşlarının yurtdışından rezervasyon yaptıklarında ekstra ücret talep edildiğini belirtti.

Limak Lara Hotel, Türkiye’deki misafirlere uygulanan fiyat farklılıkları nedeniyle özür dilemek zorunda kaldı. Bu durum, otelin “milliyet farkı” ifadesi kullanması ve bu ifadenin olumsuz algılanması nedeniyle gerçekleşti.

Aralık 2016’da otelde kalan bir müşteri, Türk vatandaşlarının yurtdışından rezervasyon yaptıklarında ekstra ücret talep edildiğini belirtti. Şikayetini sosyal medya üzerinden dile getiren müşteri, ülkesinde TC vatandaşı olduğu için ekstra 25 euro ödemek zorunda kaldığını söyledi.

Bu şikayete otel yetkilisinin yanıtı, otelde milliyet farkı uygulaması yapıldığını doğruladı ve farklı ülkelerin tatil dönemlerindeki değişikliklerden dolayı fiyat farkı oluştuğunu açıkladı. Ayrıca, müşterilerin rezervasyon yaptıkları ülkeye ait pasaport veya uçak biletini resepsiyona göstermeleri gerektiği belirtildi. Bu uygulamanın herhangi bir haksızlığa neden olmamak için yapıldığı ifade edildi.

Ancak, otelin bu açıklaması milliyet farkı uygulamasının haksızlık veya ayrımcılık içerdiği algısı oluşturduğu için eleştirildi. Limak Lara Hotel, bu yanlış anlaşılmalar nedeniyle kamuoyundan özür diledi ve bu ifadenin dikkatsizlikle kullanıldığını belirtti. Otelin açıklaması, müşteri şikayetleri ve kamuoyu tepkileri, otellerin fiyatlandırma politikaları konusunda şeffaf ve adil olması gerektiğini bir kez daha vurguluyor.

 

 

Antalya Siyaset, Haber Hibya Haber Ajansı haber servisi ile çalışmaktadır. Sitemizde yer alan haberlerin kaynak gösterilmeden alınması yayınlanması yasaktır.