Antalya Siyaset

Özgür Karabat: ”Şimşek Günü Kurtarmanın Peşinde”

Özgür Karabat: ”Şimşek Günü Kurtarmanın Peşinde”
05 Mayıs 2024 - 18:10

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i, üretim reformu yapmak yerine dış kaynak girişine ve sıcak paraya bel bağlamakla eleştirdi. Karabat, Şimşek’in enflasyonu düşürmek için uzun vadeli çözümler yerine günü kurtarma stratejileri izlediğini söyledi.

Özgür Karabat’tan Mehmet Şimşek’e Eleştiri: “Üretim Reformu Yerine Sıcak Para Peşinde”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ekonomi politikalarını sert bir dille eleştirdi. Karabat, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Şimşek’in üretim reformu yerine sıcak paraya odaklandığını belirterek, bakanın kısa vadeli çözümlerle günü kurtarmaya çalıştığını iddia etti.

Karabat, “Enflasyonda yine sıcak para hikâyesi devreye alınıyor” başlığıyla yayınladığı açıklamada, Şimşek’in 2026 yılında enflasyonun tek haneye düşeceği yönündeki beyanatına dikkat çekti ve bu hedefin sıcak para girişiyle sağlanmaya çalışıldığını öne sürdü. Karabat, “Mehmet Şimşek’in tek güvencesi dış kaynak girişi, yani sıcak para” diyerek, bu politikanın uzun vadede ekonomiyi zayıflatacağına işaret etti.

CHP’li Karabat, Şimşek’in ekonomi yönetiminde daha yapısal ve üretime yönelik reformlar yapması gerektiğini savundu. Sıcak para girişlerinin ekonomide istikrarı sağlamaktan uzak olduğunu belirten Karabat, “Günü kurtarmak yerine, kalıcı çözümler için üretim reformuna odaklanılmalı” dedi

Antalya Siyaset, Haber Hibya Haber Ajansı haber servisi ile çalışmaktadır. Sitemizde yer alan haberlerin kaynak gösterilmeden alınması yayınlanması yasaktır.