Antalya Siyaset

İDDİA: Bahçeli Erdoğan’a Erken Seçim Şartı mı Koştu!

İDDİA: Bahçeli Erdoğan’a Erken Seçim Şartı mı Koştu!
25 Haziran 2024 - 11:39

Bahçeli’den Erdoğan’a Şart: MHP’li Kadrolar Tasfiye Edilirse ‘Erken Seçim’ Çağrısı Yapacak

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik erken seçim talebinde bulunduğu ve belirli şartlar sunduğu iddia edildi.

MHP’nin Erken Seçim Şartı

Siyaset kulislerinde dolaşan iddialara göre, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan’a bir şart sundu. Bu şart, kamudaki MHP’li kadroların tasfiye edilmesi durumunda Bahçeli’nin erken seçim çağrısı yapacağı yönünde.

Gamze Pamuk’un Açıklamaları

CHP PM Üyesi Gamze Pamuk, Halk TV’de yayınlanan Gündem Özel programında MHP’den edindiği bilgileri paylaştı. Pamuk, Bahçeli’nin erken seçim talebinin olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Bana bunu aktaran MHP kaynaklarım, bu talebi bir şarta bağladı. İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı’nda bir değişim olursa, oradaki MHP’li kadrolar tasfiye edilirse Devlet Bey erken seçim çağrısında bulunabilir.”

Tasfiye İddiaları ve Erken Seçim

İddialara göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kamudaki MHP’li kadroları tasfiye etmesi halinde, MHP lideri Bahçeli erken seçim çağrısında bulunacak. Bu durum, siyaset kulislerinde büyük yankı uyandırdı ve dikkatleri MHP-AKP ilişkilerine çevirdi.

Siyasetin Gündeminde Bahçeli-Erdoğan İlişkisi

Bahçeli’nin bu hamlesi, Erdoğan’a karşı bir baskı unsuru olarak yorumlanıyor. MHP’nin kamudaki gücünün korunmasını isteyen Bahçeli, tasfiye durumunda erken seçimle Erdoğan’ı zorlayacak gibi görünüyor.

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik şartları ve erken seçim tehdidi, Türk siyasetinin gündemine oturdu. Bu gelişmelerin nasıl sonuçlanacağı ve AKP-MHP ilişkilerinin nasıl şekilleneceği, önümüzdeki dönemde yakından takip edilecek.

Antalya Siyaset, Haber Hibya Haber Ajansı haber servisi ile çalışmaktadır. Sitemizde yer alan haberlerin kaynak gösterilmeden alınması yayınlanması yasaktır.