Antalya Siyaset

Fatih Altaylı: “Asgari Ücrete Zam Yapılacak, Çarşı Karışır”

Fatih Altaylı: “Asgari Ücrete Zam Yapılacak, Çarşı Karışır”
26 Haziran 2024 - 11:23

Hükümet Kanadından Zam Yok Açıklamasına Rağmen…

Gazeteci Fatih Altaylı, hükümet kanadından yapılan “asgari ücrete zam yapılmayacak” açıklamalarına rağmen, zam yapılacağını öne sürdü. Altaylı, asgari ücret konusunda CHP’nin AK Parti’yi köşeye sıkıştırdığını belirterek, “Eğer AK Parti asgari ücrete zam yapmazsa çarşı karışır” dedi.

Zam Senaryoları Gündemde

Milyonlarca çalışan, yıl ortasında asgari ücrete zam gelip gelmeyeceğini merak ediyor. AKP’den gelen ‘zam olmayacak’ açıklamalarına karşın, Fatih Altaylı, erken seçim olasılığına dikkat çekerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın asgari ücret konusunda bir hamle yapacağını ifade etti.

“Siyasi İrade RTE”

Altaylı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın asgari ücret için çalışma olmadığını söylemesine rağmen, geçmişte benzer açıklamalardan sonra zam yapıldığını hatırlattı. “AK Parti’de Hamza Dağ’ın, Mahmut Ova’nın, X’in, Y’nin ne dediğinin önemi yok. Orada bir kişi var, siyasi irade: RTE,” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın siyasi planlamalarına ve anketlere bakarak asgari ücrete zam yapıp yapmama kararını vereceğini belirtti.

CHP’nin Stratejisi ve Erken Seçim Baskısı

Altaylı, CHP’nin asgari ücret taleplerini stratejik bir şekilde dile getirerek AK Parti’yi köşeye sıkıştırdığını söyledi. “AK Parti asgari ücrete zam yapsa biz dedik yaptılar olacak, yapmasalar da bizi dinlemediler olacak,” dedi. Asgari ücrete zam yapılmaması durumunda AK Parti’de erken seçim baskısının artacağını vurguladı.

Çarşı Karışır

Asgari ücret zammı talebiyle ilgili süreci değerlendiren Fatih Altaylı, “CHP iyi bir oyun kurguladı. AK Parti asgari ücrete zam yapmazsa çarşı karışır,” dedi. Bu değerlendirme, zam yapılmaması durumunda toplumda ciddi bir tepkinin doğabileceğini işaret ediyor.

Antalya Siyaset, Haber Hibya Haber Ajansı haber servisi ile çalışmaktadır. Sitemizde yer alan haberlerin kaynak gösterilmeden alınması yayınlanması yasaktır.