Antalya Siyaset

Eski Honduras devlet başkanı ABD’de 45 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Eski Honduras devlet başkanı ABD’de 45 yıl hapis cezasına çarptırıldı
27 Haziran 2024 - 10:40

Yargıç, Hernandez'in parlamento başkanı ve daha sonra Honduras devlet başkanı olarak sahip olduğu siyasi gücü uyuşturucu kaçakçılarını ödemelerden korumak için kullandığını söyledi. Onlara polis ve askeri koruma sağladı ve yaklaşık 400 ton uyuşturucuyu Amerika Birleşik Devletleri'ne taşımalarına yardımcı oldu. Yargıca göre uyuşturucunun satış değeri yaklaşık 10 milyar ABD dolarıydı.

Hernandez'in hapis cezasına ek olarak 8 milyon dolar da para cezası ödemesi gerekiyor. Savunma avukatı Renato Stabile daha sonra davaya devam etmek için mümkün olan tüm yolları arayacağını söyledi.

ABD hükümeti başlangıçta onu uyuşturucuya karşı savaşta bir müttefik olarak gördü. Seçim kampanyası sırasında da kendisini böyle tanıttı. ABD, kendisini seçimlere hile karıştırmakla suçlayan muhaliflerinin yüksek sesli protestolarına rağmen 2017 başkanlık adaylığını tanıyan ilk ülkeler arasındaydı.
 

Hibya Haber Ajansı

Antalya Siyaset, Haber Hibya Haber Ajansı haber servisi ile çalışmaktadır. Sitemizde yer alan haberlerin kaynak gösterilmeden alınması yayınlanması yasaktır.