Antalya Siyaset

Elektrik ve Doğal Gaza Dev Zam: Faturalar Yakacak!

Elektrik ve Doğal Gaza Dev Zam: Faturalar Yakacak!
28 Haziran 2024 - 13:18

Seçim Sonrası Zamlar Başladı: Elektrik ve Doğal Gaza Yüzde 38 Zam Geliyor

Zamların Tarihi ve Detayları Açıklandı

ANKARA – Seçim nedeniyle ertelenen zamlar, faturalara yansımaya başladı. 1 Temmuz’dan itibaren elektriğe yüzde 38 oranında zam yapılacağı açıklandı. Bu zammın ardından doğal gaz fiyatlarının da otomatik olarak artacağı belirtiliyor.

ELEKTRİĞE İKİNCİ ZAM EYLÜL’DE GELECEK

Elektriğe yapılan zamların sadece 1 Temmuz ile sınırlı kalmayacağı, Ekim ayında ikinci bir zam daha yapılacağı açıklandı. Ancak, ikinci zam oranı henüz belirlenmedi.

EPDK TOPLANTISINDAN ZAM KARARI ÇIKTI

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) toplantısında alınan karar sonucunda, elektrik zammının 1 Temmuz’dan itibaren yürürlüğe gireceği belirtildi. Zammın, yarın ya da Pazar günü devreye alınması bekleniyor.

DOĞAL GAZ DA YAKACAK!

Elektriğe yapılan zam, doğal gaz fiyatlarını da etkileyecek. Ağustos ayında doğal gaz fiyatlarına yüzde 20-22 oranında zam yapılması bekleniyor. 1 Ekim’den itibaren de elektriğe ikinci bir zam yapılması planlanıyor.

BOTAŞ TEMMUZ TARİFESİNİ AÇIKLADI

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), Temmuz tarifesini açıkladı. Doğal gazda Temmuz tarifesinde herhangi bir değişiklik yapılmadı. BOTAŞ’ın internet sitesinde yayımlanan tarife tablosuna göre, Temmuz ayında geçerli olacak mesken ve sanayi abonelerinin tarifesi ile elektrik üretim amaçlı tarife sabit kaldı.

EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        Antalya Siyaset, Haber Hibya Haber Ajansı haber servisi ile çalışmaktadır. Sitemizde yer alan haberlerin kaynak gösterilmeden alınması yayınlanması yasaktır.