Antalya Siyaset

Seçim günü Belediyeye 425 kg lop et fatura etmişler. Etler kayıp

Seçim günü Belediyeye 425 kg lop et fatura etmişler. Etler kayıp
29 Haziran 2024 - 13:23

CHP’li Başkan, AKP’den Devralınan Şenkaya Belediyesi’nde Borç Krizini Açıkladı

ERZURUM – 31 Mart yerel seçimlerinde Erzurum Şenkaya Belediye Başkanı seçilen CHP’li Görbil Özcan, eski yönetimden kalan borçlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Özcan, belediye binasına astığı pankartla 108 milyon 391 bin TL’lik borcun detaylarını kamuoyuyla paylaştı. Pankartta, belediyede yaşanan usulsüzlükler ve kayıp malzemelerle ilgili bilgiler yer aldı.

“Şeffaf Belediye” Sözüyle Yola Çıktı

Özcan, seçim sonrası belediye yönetimini devraldığında karşılaştığı mali tabloyu açıklarken, şeffaf yönetim anlayışını vurguladı. Eski AKP’li belediye yönetiminin geride bıraktığı borçların detaylarını içeren pankartı belediye binasına astırdı. Bu adım, geçmiş dönemdeki usulsüzlüklerin ortaya çıkmasına neden oldu.

“Belediye Borcu 120 Milyon TL’yi Aştı”

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, CHP Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu ve CHP Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, Şenkaya Belediyesi’ni ziyaret ederek Özcan’a destek verdi. Tanal, eski yönetimden kalan borcun 108 milyon 391 bin TL olduğunu, fatura edilmemiş 12 milyon TL’lik borçla birlikte toplam borcun 120 milyon TL’yi geçtiğini açıkladı.

“Usulsüz Harcamalar ve Kayıp Etler”

Pankartta yer alan bilgiler arasında, 5 kişinin hiç çalışmadan maaş aldığı, eski belediye başkanının 2023 yılında 2,5 milyon TL temsil gideri yaptığı ve seçim günü belediyeye fatura edilen 425 kg lop etin kayıp olduğu gibi çarpıcı detaylar yer aldı. 31 Mart günü belediyeye fatura edilen etlerin bedeli 189 bin 450 TL olarak belirtilirken, bu etlerin nerede olduğunun tespit edilemediği ifade edildi.

“Halkın Emeğini Yedirmeyeceğiz”

Tanal, Şenkaya halkının emeğini kimseye yedirmeyeceklerini vurgulayarak, “Zehir zıkkım olsun bunlara. Belediye Başkanımız Görbil Özcan ve CHP olarak bizler, bunun peşini bırakmayacağız. Şikayet edeceğiz, halkın emeğini onlara yedirmeyeceğiz,” dedi.

Diğer Usulsüzlükler

Tanal, belediye işletmesi Şirankes Kafe’nin ve diğer kafelerin malzeme alımları için 1 milyon 223 bin TL’lik ödenmemiş fatura bulunduğunu ve Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından finanse edilen projelerden gelen paranın ödenmediğini belirtti. Akşar Yöresel Ürün Pazarı’ndan 1 milyon 800 bin 169 TL’lik ödenmeyen borcun da altını çizdi.

CHP’li yöneticiler, halkın emeğini korumak adına mücadele edeceklerini ve eski yönetimin usulsüzlüklerini açığa çıkarmak için gerekli adımları atacaklarını ifade etti.

Antalya Siyaset, Haber Hibya Haber Ajansı haber servisi ile çalışmaktadır. Sitemizde yer alan haberlerin kaynak gösterilmeden alınması yayınlanması yasaktır.