Antalya Siyaset

Asya-Pasifik piyasaları Wall Street’teki satış dalgasının ardından genel olarak düştü

Asya-Pasifik piyasaları Wall Street’teki satış dalgasının ardından genel olarak düştü
02 Ağustos 2024 - 7:16

Nikkei Perşembe günkü yüzde 2,62'lik düşüşünü genişleterek bölgesel kayıplara öncülük etti ve Şubat ayından bu yana en düşük seviyesine ulaştı. Nikkei ve Topix seansın ilerleyen saatlerinde kayıplarını azalttı ve en son sırasıyla yüzde 4,56 ve yüzde 4,47'den işlem gördü.

Düşen bazı ağır siklet hisseler arasında yüzde 5'in üzerinde değer kaybeden Softbank Group yer alırken, ticaret şirketleri Mitsui ve Marubeni sırasıyla yüzde 8 ve yüzde 6'nın üzerinde kayıplar gördü. Yarı iletken firması Tokyo Electron yüzde 9'un üzerinde değer kaybetti. Japon devlet tahvili getirileri düştü ve gösterge 10 yıllık JGB'nin getirisi yüzde 1'in altına düşerek 20 Haziran'dan bu yana en düşük düzeyini gördü.

Güney Kore'nin Kospi'si, çoğunlukla bankacılık hisselerinin etkisiyle yüzde 3,19 düşerken, küçük sermayeli Kosdaq yüzde 3,46 geriledi. Ancak, K-pop hisseleri piyasa için parlak bir noktaydı. Borsada işlem gören dört K-pop şirketinin hisseleri, Perşembe günü piyasa saatlerinden sonra yeni iş stratejisini açıklayan Hybe'nin öncülüğünde Cuma günü yükselişe geçerek genel satış dalgasına meydan okudu.

Avustralya'nın S&P/ASX 200 endeksi Perşembe günü tüm zamanların en yüksek seviyesinden gerileyerek yüzde 2,14 düştü.

Hong Kong'un Hang Seng endeksi yüzde 2 düşerken, Çin anakarasının CSI 300 endeksi yüzde 0,66 düşüşle Asya'daki en küçük kaybı yaşadı. Ayrı olarak, Güney Kore'nin Temmuz ayı enflasyon rakamları beklenenden biraz daha yüksek geldi ve ülkenin tüketici fiyat endeksi yıllık yüzde 2,6 arttı.

Dow Jones Industrial Average yüzde 1,21, S&P 500 yüzde 1,37 ve teknoloji ağırlıklı Nasdaq Composite yüzde 2,3 değer kaybetti. Son zamanlarda ralli yapan küçük sermayeli gösterge olan Russell 2000 endeksi yüzde 3 düştü.

ABD'de yeni veriler, olası bir resesyona ilişkin korkuları ve Federal Rezerv'in faiz oranlarını düşürmekte çok geç kalmış olabileceğine dair endişeleri artırdı. İlk işsizlik başvuruları Ağustos 2023'ten bu yana en fazla artış gösterdi. ABD'deki fabrika faaliyetlerinin barometresi olan ISM imalat endeksi yüzde 46,8 ile beklenenden kötü geldi ve ekonomik daralmaya işaret etti. Bu verilerin ardından 10 yıllık Hazine getirisi Şubat ayından bu yana ilk kez yüzde 4'ün altına düştü.
 

Hibya Haber Ajansı

EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        Antalya Siyaset, Haber Hibya Haber Ajansı haber servisi ile çalışmaktadır. Sitemizde yer alan haberlerin kaynak gösterilmeden alınması yayınlanması yasaktır.