Antalya Siyaset

ABD’de Dow vadeli işlemleri 300 puan düştü, istihdam verisi açıklanacak

ABD’de Dow vadeli işlemleri 300 puan düştü, istihdam verisi açıklanacak
02 Ağustos 2024 - 13:29

Amazon, Street'in ikinci çeyrek gelir tahminlerini kaçırarak ve hayal kırıklığı yaratan bir tahmin yayınlayarak yüzde 8 geriledi. Intel, zayıf yönlendirme ve işten çıkarmalar açıklamasının ardından yaklaşık yüzde 20 değer kaybetti. Apple hisseleri, iPhone üreticisinin mali üçüncü çeyrek kazançlarını aşmasına rağmen düştü.

Cuma günkü geri çekilme, bir önceki seanstaki sert satışların üzerine inşa edilecek. Dow ve S&P 500'ün her biri Perşembe günü yüzde 1'den fazla düşerken, Nasdaq yüzde 2,3 geriledi. Bu düşüşler, Japon Nikkei'nin bir gecede yüzde 5,8 değer kaybetmesiyle dünya çapında dalgalanmalara yol açtı.

LPL Financial'ın baş küresel stratejisti Quincy Krosby, Perşembe günkü kayıpların piyasanın artık “Fed'in para politikasını değiştirmekte çok geç kalıp kalmadığını merak ettiğini” gösterdiğini söyledi. EAB Investment Group küresel makro stratejisti Arnim Holzer da, “Potansiyel teknoloji sektörü hayal kırıklıklarının genel piyasa için risk oluşturmasıyla birlikte artan piyasa oynaklığı haklı” dedi.

ABD'de Temmuz ayı tarım dışı istihdam verisi açıklanıyor; Dow Jones'un anketine katılan ekonomistler, Haziran ayındaki 206.000'lik artışa kıyasla 185.000 istihdam artışı bekliyor. Yatırımcılar yaklaşan bir resesyonun işaretlerini ararken özellikle önemli olan işsizlik oranının yüzde 4,1'de sabit kalması bekleniyor.
 

Hibya Haber Ajansı

EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        Antalya Siyaset, Haber Hibya Haber Ajansı haber servisi ile çalışmaktadır. Sitemizde yer alan haberlerin kaynak gösterilmeden alınması yayınlanması yasaktır.