Antalya Siyaset

Berlin’deki ‘barış’ mitingine binlerce kişi katıldı

Berlin’deki ‘barış’ mitingine binlerce kişi katıldı
04 Ağustos 2024 - 12:31

Etkinlik, ilk olarak Covid-19 salgını sırasında Alman hükümetinin tecrit politikalarını ve genel salgın müdahalesini protesto etmek amacıyla kurulan bir hareket olan Querdenker ('yanal düşünme') grupları tarafından düzenlendi. O zamandan beri diğer hükümet eleştirmenlerini de bünyesine kattı. Bazı Alman medya kuruluşları bu hareketi komplo teorisyenleriyle dolu ya da aşırı sağcı gruplarla bağlantılı olarak nitelendiriyor.

Şehir polisine göre yürüyüşe yaklaşık 5 bin kişi kayıt yaptırdı. Bazı yerel medya kuruluşları emniyet güçlerinin tahminlerine dayanarak katılımcı sayısını 9 bin olarak verdi.

Birçok kişi üzerinde beyaz barış güvercini bulunan mavi bayraklar taşırken, "Topraklarımızda ABD füzelerine hayır" yazılı pankart ve dövizler vardı: "Topraklarımızda ABD füzelerine hayır!" "Rusya'ya karşı füzelere hayır!" "Ukrayna ve İsrail'e silah sevkiyatına hayır!" ya da "Barış görüşmeleri!" pankartlarını taşıdılar.

Hibya Haber Ajansı

Antalya Siyaset, Haber Hibya Haber Ajansı haber servisi ile çalışmaktadır. Sitemizde yer alan haberlerin kaynak gösterilmeden alınması yayınlanması yasaktır.