Antalya Siyaset

Muratpaşa Belediyesi Ümit Uysal: “Türkiye’nin En Borçlu Belediyelerinden Biriyiz!”

Muratpaşa Belediyesi Ümit Uysal: “Türkiye’nin En Borçlu Belediyelerinden Biriyiz!”
14 Mayıs 2024 - 16:23

Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal, kahvaltı programında yaptığı konuşmada, belediyenin ekonomik zorluklarla mücadele ettiğini ve Türkiye’nin en borçlu belediyelerinden biri haline gelmesinin nedenlerini açıkladı.

Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal, Adalya Vakfı Engelsiz Kafe’de sivil toplum kuruluşları, muhtarlar ve Muratpaşa sakinleriyle bir araya geldiği kahvaltıda konuştu. Başkan Uysal, 3. dönem için göreve geldiklerini ve bu görevi layıkıyla yerine getirmek için geçmişte olduğu gibi bundan sonra da mücadele edeceklerini vurguladı. Muratpaşa’nın geçmiş 10 yılda Türkiye’nin en borçsuz belediyelerinden biri olduğunu ancak kamulaştırmasız el atma davalarından kaynaklanan tazminatlar nedeniyle en borçlu belediyelerden biri haline geldiğini belirtti.

Başkan Uysal, bu sorunun Antalya Belediyesi döneminde yapılan imar planları kaynaklı olduğunu ifade etti. Belediyenin ekonomik olduğunu ve kendi işlerini ürettiğini belirten Uysal, son 5 yılda gelirlerinin %10’unu bu işlere ayırdıklarını dile getirdi. Ancak bu tazminatların Ankara tarafından çözülmesi gerektiğini söyledi ve yerel yönetimlerin bu sorunu çözebilecek kapasitede olmadığını vurguladı. Yüksek faiz oranları nedeniyle borç bulmada zorlandıklarını belirten Uysal, maaşların ödenmesi ve hizmetlerin aksamaması için tasarruf tedbirleri uyguladıklarını ifade etti.

Başkan Uysal ayrıca, Türkiye’de yönetişim alanında bir devrim yaratan Turunç Masa’nın ve belediyenin eğitim çalışmalarının devam etmesi gerektiğini belirtti. Turunç Masa ve kreşlerin önemine vurgu yaparak, belirli bir hizmet seviyesini koruyacaklarını söyledi.

 

Antalya Siyaset, Haber Hibya Haber Ajansı haber servisi ile çalışmaktadır. Sitemizde yer alan haberlerin kaynak gösterilmeden alınması yayınlanması yasaktır.