Antalya Siyaset

Özgür Özel’den Hükümete Emekliler İçin 15 Maddelik Çağrı.

Özgür Özel’den Hükümete Emekliler İçin 15 Maddelik Çağrı.
26 Mayıs 2024 - 15:40

Özel’den Şimşek’e Çağrı: Bu Gulyabani’ni Al Saray’a Götür, Emeklinin Yakasından İnsin!

CHP’nin Ankara’da düzenlediği “Büyük Emekli Mitingi”nde binlerce emekli, haklarını aramak için Tandoğan Meydanı’nda toplandı. CHP Lideri Özgür Özel, emeklilerin sorunlarına dikkat çekti ve hükümeti sert bir şekilde eleştirdi.

ANTALYA- Türkiye’nin dört bir yanından gelen binlerce emekli, CHP’nin düzenlediği “Büyük Emekli Mitingi”nde Ankara Tandoğan Meydanı’nda bir araya geldi. Emekliler, “Mutfakta yangın var, bıçak kemiğe dayandı” ve “Krizin bedelini biz ödemeyeceğiz” yazılı pankartlarla taleplerini dile getirdi. CHP Lideri Özgür Özel, mitingde yaptığı konuşmada hükümete sert eleştirilerde bulundu.

“Emekliler İçin Zordur Geçim, Özgür Özel Acele Seçim”

CHP’nin düzenlediği mitinge Türkiye’nin farklı bölgelerinden binlerce emekli ve emekçi katıldı. Emekliler, sabah erken saatlerden itibaren meydanı doldurarak sloganlar attı ve taleplerini dile getirdi. DİSK Emekli-Sen, Tüm Emeklilerin Sendikası, Bağımsız Emekliler Sendikası, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği ve birçok sivil toplum kuruluşu mitinge katılarak destek verdi.

Özel’in Sert Eleştirileri
Özgür Özel’in mitingde yaptığı konuşmadan satır başları şöyle:

“Bir Emekli Maaşına Sizleri Mecbur Edene Yazıklar Olsun”

Özel, emekli maaşlarının yetersizliğini vurgulayarak, “Bu yılın başında açıklanan emekli maaşları yaklaşan felaketi gösteriyordu. Emeklilerin derdini her fırsatta dile getirdim. 105 meydanda kürsüye çıktım, mikrofonu elime aldım ve emeklilerin sorunlarını anlattım. 10 bin lira maaşla geçinmek zorunda bırakılan emeklilere yazıklar olsun” dedi.

“Emekli Olunca Maaş Yarıya İniyor”

Özel, emeklilerin yaşam şartlarının zorluğuna dikkat çekerek, “Emekliler ‘açım’ diyor, hükümet ‘git tatil yap’ diyor. Emekliler yurtta kalma derdinde değil, kirasını ödeme derdinde. İktidar değişmediği sürece emeklilerin durumu düzelmeyecek” diye konuştu.

“Başımızda Bir Gulyabani Var”

Özel, IMF’nin hayaletinin Türkiye’de dolaştığını belirterek, “Mehmet Şimşek, bu Gulyabani’ni al, Saray’a götür. Emeklinin yakasından insin, birazcık da zenginlerden alsın” ifadelerini kullandı.

Erdoğan ve Bahçeli’ye Çağrı

Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye çağrıda bulunarak, “15 madde, 15’ini yapacağız, el birliğiyle yapacağız. Bu meydanın yüzünü güldüreceğiz. Var mısınız? En düşük emekli maaşı, asgari ücret seviyesine çıkarılmalıdır. Emeklilerin kredi borçlarının faizleri bir sefere mahsus silinmeli ve borçları beş yıla yayılarak taksitlendirilmelidir” dedi.

“Emekli Maaşı İlk Önce Asgari Ücrete, 2 Yıl Sonra 1,5 Asgari Ücrete Çıkarılacak”

CHP iktidarının ilk seçim vaadini açıklayan Özel, “Bir an önce yasal düzenlemeler tamamlanıp emekli maaşı ilk önce asgari ücrete, 2 yıl sonra da 1,5 asgari ücrete çıkarılacaktır” diye söz verdi.

ERDOĞAN VE BAHÇELİ’YE ÇAĞRI

CHP bir yandan da çözüm önerilerini dile getiriyor. Şimdi buradan Erdoğan’a, Bahçeli’ye bir çağrıda bulunuyorum. 15 madde el birliğiyle yapacağız. Var mısınız?

-En düşük emekli maaşının asgari ücretten az olamayacağınız yasaya bağlayalım.

-İntibak yasası çıkararak 2000 öncesi ayrımları ortadan kaldıralım.

-İlaç katkı payları, muayene ücretlerini ortadan kaldıralım.

-Emeklilere sendikal özgürlük tanınmalı. Kapatma davaları derhal çekilmelidir.

-Emekli bayram ikramiyeleri asgari ücret seviyesine çıkarılmalıdır.

-Emekli kart çıkarılmalı. Doğalgaz, su faturalarında yüzde 50 oranında indirim yapılmalıdır.

-65 yaş üstü ulaşım sorunu asla bir defa hiçbir emeklimizi rencide etmeyecek şekilde devletin cebinden çözülmelidir

-Emeklilerin kredi ve kredi kartları borçları bütün faizleri silinerek 5 yıla bölünmelidir.

Vergide adalet sağlanmalı ve herkesten gelirine göre vergi alınmalıdır.

Gelin bu sorunları hep birlikte çözelim. Emeklimizin elini havada bırakmayın. Biz size el uzatıyoruz bu eli havada bırakmayın.

Antalya Siyaset, Haber Hibya Haber Ajansı haber servisi ile çalışmaktadır. Sitemizde yer alan haberlerin kaynak gösterilmeden alınması yayınlanması yasaktır.