Antalya Siyaset

CHP’li Başkanlar Butona Bastı, Cumhur İttifakı Seyretti.

CHP’li Başkanlar Butona Bastı, Cumhur İttifakı Seyretti.
26 Mayıs 2024 - 16:14

CHP’li Başkanlar temel atma töreninde ilginç anlar kameralara yansıdı. Butona basıldığı sırada, Cumhur İttifakı başkanlarının görüntüleri kameralara yansıdı.

Antalya, Akdeniz Sanayi Sitesi’nin (Akdeniz Modern) temel atma törenine ev sahipliği yaptı. CHP’li belediye başkanları ve milletvekilleri projeye destek verirken, AKP ve MHP il başkanları yalnızca izlemekle yetindi.

CHP’li Başkanlar Temel Atma Töreninde Öncü Oldu

17 dönümlük bir alana sahip ve 280 dükkanlık kapasitesi olan Akdeniz Sanayi Sitesi’nin temel atma töreni, Antalya’nın siyasi, ticari ve sivil toplum temsilcilerini bir araya getirdi. Törene Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, Kepez Belediye Başkan Vekili Refik Emre Alptekin ve Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan katıldı. Antalya Ticaret Odası Başkanı Ali Bahar, Esnaf Odaları, Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanları ve çok sayıda sanayi esnafı da törende yer aldı.

Cumhur İttifakı’nın İl Başkanları Pasif Kaldı

Törende, Ak Parti İl Başkanı Ali Çetin ve MHP İl Başkanı Onur Temel’in, temel atma sürecine aktif katılım sağlamaması dikkat çekti. İl başkanlarının sadece temele harç döken butonu izlemekle yetinmeleri, katılımcılar arasında konuşulan konular arasında yer aldı.

Projenin Zorlu Geçmişi ve Başarı Hikayesi

Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mehmet Öztürk, projenin bugüne kadar gelmesinde verilen mücadeleleri anlatarak, Valilik, Antalya Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanları dahil tüm emeği geçenlere teşekkür etti. Öztürk, 45 yıldır 300’e yakın gecekondu ile işgal altında olan arsanın tahliye edilmesinin büyük bir başarı olduğunu belirtti.

Kepez Belediyesi’nden Sürekli Destek Sözü

Kepez Belediye Başkan Vekili Refik Emre Alptekin, Akdeniz Sanayi Sitesi’nin Kepez ve Antalya ticaretine sağlayacağı faydalardan bahsederek, projeye desteğin devam edeceğini ifade etti. Alptekin, “31 Mart yerel seçimlerinde başkan seçilen Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün de tekrar esnaf ile buluşması için yüce Türk adaletinin ferasetine güveniyoruz” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek’ten Vurgu

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, projeyle ilgili konuşmasında, Akdeniz Sanayi Sitesi’nin Antalya ekonomisi ve ticaretine büyük katkı sağlayacağını vurguladı. Böcek, projenin bölge için önemini dile getirerek, belediye olarak desteğin süreceğini belirtti.

Dualar ve Coşku Eşliğinde Temel Atıldı

Konuşmaların ardından, davetlilerin katılımıyla 280 dükkanlık tesisin temeli dualar eşliğinde atıldı. Tören, katılımcılar arasında büyük coşku ve umut yarattı.

Antalya Siyaset, Haber Hibya Haber Ajansı haber servisi ile çalışmaktadır. Sitemizde yer alan haberlerin kaynak gösterilmeden alınması yayınlanması yasaktır.