Antalya Siyaset

AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu: ‘Bayram Tatili 9 Gün Olsun’

AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu: ‘Bayram Tatili 9 Gün Olsun’
27 Mayıs 2024 - 11:46

Antalyalı Turizmcilerden 9 Günlük Kurban Bayramı Tatili Talebi

Antalya turizmcileri, Ramazan Bayramı’nda olduğu gibi Kurban Bayramı’nda da ara günlerin hafta sonu ile birleştirilerek 9 günlük tatil ilan edilmesini istiyor. AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu, bu talebin iç turizmi canlandıracağını belirtti.
Antalya turizmcileri, yaklaşan Kurban Bayramı için tatil süresinin uzatılmasını talep ediyor. AKTOB (Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği) Başkanı Kaan Kavaloğlu, tatilin 9 gün olarak açıklanması halinde iç turizmin büyük ölçüde hareketleneceğini söyledi.

Tatil Süresinin Uzatılması İçin Çağrı

Kavaloğlu, “Haziran ayında yüksek sezon başlıyor. Yüksek sezon açılışını okulların tatil edilmesi ve Kurban Bayramı ile yapacağız. Hükümetimizden, 15 Haziran’dan 23 Haziran’a kadar olan sürede, 20-21 Haziran’ın resmi tatil ilan edilerek toplam 9 gün tatil olmasını talep ediyoruz. Bu, iç turizm hareketliliğini artıracaktır” dedi.

İklim Koşulları ve Almanya’dan Beklentiler

Kavaloğlu, Kurban Bayramı döneminde iklim koşullarının tatil için oldukça uygun olduğunu vurgulayarak, “Özellikle Antalya’da tam mevsimi. Ayrıca Almanya’da düzenlenecek Avrupa Futbol Şampiyonası nedeniyle Almanya’dan gelen turist sayısında azalma bekliyoruz. Kurban Bayramı tatili bu eksikliği kapatacak gibi görünüyor” diye konuştu.

Erken Rezervasyon ve İndirimler

Birçok otelde bayram tatili rezervasyonları için 31 Mayıs’a kadar indirimlerin devam ettiğini belirten Kavaloğlu, “Yüzde 10-25 arasında indirimlerden yararlanılabilir. Romanya’dan kimlik kartıyla giriş yapılması da bu pazarı büyütmekte” dedi.

Antalya Turizmi Rekor Kırma Yolunda

Kavaloğlu, Antalya’da doluluk oranlarının şu anda yüzde 80 civarında olduğunu, Haziran ayında yüzde 90’ın üzerine çıkmasını beklediklerini ifade etti. “Mayıs ayının üçüncü haftası itibarıyla Antalya’ya gelen turist sayısı 3,5 milyonu aştı. Geçen yıla göre yüzde 15 artış var. Bu yıl hedefimiz 17 milyonu geçmek ve yeni bir rekor kırmak” dedi.

Ukrayna Savaşı ve Turizme Etkisi

Ukrayna Savaşı’nın turizmi olumsuz etkilediğini belirten Kavaloğlu, “Savaşın bitmesini temenni ediyoruz. Biterse çok daha iyi bir yıl geçireceğiz. Yakın coğrafyamızdaki gerginlikler bizi etkiliyor ama turizm barışın dilidir” dedi.

Kurban Bayramı ve Avrupa Futbol Şampiyonası

Bu yıl 15 Haziran’da başlayacak Kurban Bayramı, 16-19 Haziran tarihlerini kapsıyor. Okulların 14 Haziran’da kapanması ile milyonlarca kişinin tatile çıkması bekleniyor. Avrupa Futbol Şampiyonası’nın 14 Haziran’da başlaması nedeniyle Almanya’dan gelen turist sayısında düşüş beklenirken, Türk turizm sektörü bu açığı bayram tatilinde doldurmayı hedefliyor.

Erken rezervasyon indirimleri ile tatil imkanları cazip hale getirilmeye çalışılırken, sektör temsilcileri hükümete 9 günlük bayram tatili çağrısı yaptı.

Antalya Siyaset, Haber Hibya Haber Ajansı haber servisi ile çalışmaktadır. Sitemizde yer alan haberlerin kaynak gösterilmeden alınması yayınlanması yasaktır.