Yeneroğlu,Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun yaptığı açıklamada, katalog suçlar kapsamında gerekli uyarıların yapılmasına rağmen bir karşılık alınamamasının ardından erişim engeli getirildiği yönündeki ifadelerine dikkat çekerek, tüm siteye erişim engeli getirilmesinin hangi suç tipine dayandırıldığı bilgisinin kamuoyu ile paylaşılmadığını belirtti.
Instagram'ın, İsmail Haniye'nin ölümüyle ilgili taziye mesajlarını kaldırması nedeniyle şirketin içerik politikalarını eleştiren Yeneroğlu, Twitter ya da benzer platformların zaman zaman kabul edilemez bir şekilde içerik kaldırdıklarını ve bu durumun uluslararası zeminde tartışılması ve elbette kınanması gerektiğini belirtti.
Yeneroğlu, iktidarın bu konuda makul bir denge bulması gerektiğine vurgu yaparak “Instagram, Facebook, Twitter veya YouTube gibi platformların yanlış uygulamalarına itiraz etmenin ve bu yanlışları dizginlemenin yolu otoriter baskı yöntemleri olamaz. Bu yasakları getirenler, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu her fırsatta dile getiriyor. Fakat yetkililerin ve BTK gibi idari kurumların önce hukuka yani kanunun çizdiği çerçeveye ve Anayasa Mahkemesi’nin içtihatlarına uyması gerekir. Mevcut durumda, yapılan uygulamalarla Instagram'dan ziyade Türkiye'deki milyonlarca kullanıcı cezalandırılmaktadır. Bu durum, sadece kullanıcıların haklarını ihlal etmekle kalmayıp, aynı zamanda ülkemizin Çin, İran, Kuzey Kore gibi otoriter rejimler sınıfına yerleşmeye çalıştığını dünya aleme göstermektedir.”dedi.
Hibya Haber Ajansı