Antalya Siyaset

CHP Gökhan Günaydın, bu süreçteki tavrımız net: “Hayat öpücüğü yok.”

CHP Gökhan Günaydın, bu süreçteki tavrımız net: “Hayat öpücüğü yok.”
17 Haziran 2024 - 11:34

CHP’li Günaydın; ”İki tarafın çantasını deşifre ediyoruz”

Gazete Duvar’dan Nergis Demirkaya’nın sorularını yanıtlayan CHP’li Günaydın, CHP ile AKP arasında başlayan ‘yumuşama’ sürecini değerlendirdi. Günaydın, “Cumhuriyet Halk Partisi AKP’ye hayat öpücüğü verecek herhangi bir adımı atmayacak” dedi ve ekledi: “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin aksayan yönlerini reform edelim diyorlar. 40+1 de kesmiyor, 30+1’e dönelim diyecekler.”

Yumuşama Süreci ve CHP’nin Tavrı

Gazete Duvar’dan Nergis Demirkaya’nın sorularını yanıtlayan CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, CHP ile AKP arasında devam eden ‘yumuşama’ sürecine dair önemli açıklamalarda bulundu. Günaydın, CHP’nin AKP’ye “hayat öpücüğü” verecek herhangi bir adımı atmayacağını belirterek, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin aksayan yönlerini reform edelim diyorlar. 40+1 de kesmiyor, 30+1’e dönelim diyecekler” şeklinde konuştu.

Reform ve Parlamenter Sistem İddiaları

Günaydın, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin mevcut aksaklıklarını vurguladı ve AKP’nin bu aksaklıkları gidermek adına çeşitli reformlar yapmayı planladığını söyledi. Bu reformlar kapsamında, seçim barajının 40+1’den 30+1’e indirilmesi gibi radikal değişikliklerin gündeme gelebileceğini iddia etti. Günaydın, “Bunun için demokratik parlamenter sisteme dönüşü bile teklif edebilirler” ifadelerini kullandı.

Toplumdaki Eleştiriler

CHP ile AKP arasındaki yumuşama süreci devam ederken, bu sürecin topluma tam anlamıyla yansımadığına dair eleştiriler de var. Kobani Davası, Hakkari’deki ‘kayyım’ uygulaması ve 1 Mayıs tutukluları gibi olaylar, yumuşamanın toplumun her kesimine ulaşmadığını gösteriyor. Bu durum, halk tarafından eleştirilmekte ve yumuşama sürecinin samimiyeti sorgulanmakta.

Günaydın’ın Değerlendirmesi

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Lideri Özgür Özel’in yumuşama dönemindeki görüşmelerini değerlendirerek, “Cumhuriyet Halk Partisi AKP’ye hayat öpücüğü verecek herhangi bir adımı atmayacak” dedi. Günaydın, AKP’nin 40+1 seçim barajının bile yetersiz olduğunu düşünüp 30+1’e dönmek isteyebileceğini ve hatta parlamenter sisteme dönüşü teklif edebileceğini belirtti.

CHP ile AKP arasındaki yumuşama süreci ve bu süreçte yapılan görüşmeler, Türkiye siyasetinde yeni tartışmaları beraberinde getiriyor. AKP’nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde yapmayı planladığı olası reformlar ve parlamenter sisteme dönüş iddiaları, önümüzdeki dönemde siyasetin sıcak konuları arasında yer alacak gibi görünüyor. CHP’nin ise bu süreçteki tavrı net: “Hayat öpücüğü yok.”

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLA

Antalya Siyaset, Haber Hibya Haber Ajansı haber servisi ile çalışmaktadır. Sitemizde yer alan haberlerin kaynak gösterilmeden alınması yayınlanması yasaktır.