Antalya Siyaset

İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya İstifa Etti

İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya İstifa Etti
31 Mayıs 2024 - 13:52

İYİ Parti’de sular durulmazken, Aykut Kaya’nın istifası partide tansiyonu daha da yükseltti.

ANTALYA- İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, partiden istifa ettiğini duyurdu. Kaya, yazılı bir açıklama yaparak, İYİ Parti’de millete ve ülkeye hizmet etme koşullarının ortadan kalktığını belirtti. Açıklamasında, “Büyük bir heyecan ve umutla dahil olduğum İYİ Parti’de, milletimize ve ülkemize hizmet etme koşullarının ortadan kalktığını üzülerek görmekteyim. Bu nedenle İYİ Parti üyeliğimden istifa kararı aldım” ifadelerini kullandı.

Aykut Kaya, İYİ Parti’de siyasete başlamasından bu yana olan süreci anlatarak, 2023 genel seçimleri öncesinde Antalya İl Teşkilatı’nda yapılan milletvekili temayül yoklamasında birinci çıktığını ve Antalyalı hemşerilerinin takdiriyle milletvekili seçildiğini belirtti. Kaya, bugüne kadar milletin vekili olmayı amaçladığını ve özveriyle Antalya ve ülke için çalıştığını ifade etti.

Sosyal Medyadan Kaya’nın İstifasına Tepki Verdi

İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Ali Adnan Kaya, milletvekili Aykut Kaya’nın istifasının ardından sosyal medya üzerinden sert eleştirilerde bulundu. Ali Adnan Kaya, Aykut Kaya’ya yönelik yaptığı paylaşımda, “Seni adam sanmıştım Aykut Kaya. Kim bu adam. Nereden çıktı. Nasıl milletvekili oldu sorularına muhatap olduk. Antalya’da tanıyan bile yoktu. Ben olmasam vekil bile seçilemezdin. İYİ Parti teşkilatları sizlere rağmen canla başla çalıştı. Bedavadan milletvekili oldun. Ben sana hakkımı helal etmiyorum. Senin bu yaptığın düpedüz ihanettir” ifadelerini kullandı.

Ali Adnan Kaya, 14 Mayıs genel seçimlerinde İYİ Parti Antalya 3’üncü sıra Milletvekili Adayı olarak seçimi kıl payı kaçırmıştı. Kaya, Müsavat Dervişoğlu’nun Genel Başkan seçildiği son kurultayda partinin en önemli karar organı olan Genel İdare Kurulu üyeliğine seçilmişti.

İYİ Parti’de sular durulmazken, Aykut Kaya’nın istifası partide tansiyonu daha da yükseltti.

 

Antalya Siyaset, Haber Hibya Haber Ajansı haber servisi ile çalışmaktadır. Sitemizde yer alan haberlerin kaynak gösterilmeden alınması yayınlanması yasaktır.