Antalya Siyaset

Antalya’da 318 Otelin Ruhsatı İptal Ediliyor

Antalya’da 318 Otelin Ruhsatı İptal Ediliyor
07 Temmuz 2024 - 13:24

Turizm İşletmelerine Büyük Darbe: Bakanlık 2426 Otelin Ruhsatını İptal Etti

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2634 sayılı Turizm Teşvik Kanunu kapsamında turizm işletmeleri faaliyet raporu yayınladı. Türkiye genelinde birçok lisansını iptal etmek istiyor. Özellikle turizm sektörünün hızla ilerlediği dönemde alınan karar, turizm sektöründe büyük yankı uyandırdı.

Antalya’da 318 Otel Etkilendi

ANTALYA- Turizm cenneti Antalya’da, 318 otelin faaliyetini durduracak olan bu karar, Türkiye genelinde toplam 2426 otelin faaliyetini iptal etme anlamına geliyor. Bakanlık, turizmcileri ilgilendiren bir konuda kamuoyuna açıklama yaptı.

Bakanlığın Resmi Açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2 Temmuz 2024 tarihinde yaptığı resmi duyuruda, 2634 sayılı Turizm Teşvik Kanunu’nun 5. maddesi uyarınca Türkiye genelinde 2426 kurumun ruhsatının iptal edileceği bildirildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“2634 sayılı kanunun 5. maddesinde tescilli işletme ve işletme ruhsatı verilen işletmenin bu şubesine ait tescilli işletmenin altı ay içinde faaliyet gösteren turizm işletmeleri kuruluşlarının kayıtları, bu belgeyi alan işletmenin tescilli işletmesinin altı ay içinde faaliyet gösteren turizm işletmeleri kuruluşları ile tescilli işletmenin tescilli işletmesinin altı ay içinde faaliyet gösteren turizm işletmeleri kuruluşlarının kayıtları düzenlenmiştir.

Liste Dışında Kalan İşletmeler

Bakanlık tarafından paylaşılan listede yer almayan işletmeler hakkında alınan karar ise şu şekilde; Bakanlığımıza  iletilen  ve  yapılan  ön  incelemede  belgesi  bulunmadığı  tespit  edilen yazımız ekli listede bilgileri yer alan tesisler ile bu liste dışında olup da Turizm İşletmesi Belgesi ve Basit Konaklama  Turizm  İşletmesi  Belgesi bulunmayan  işletmelerin  yasal  olarak  faaliyette  bulunmaları mümkün olmadığından, bu işletmelerin reklam, tanıtım, pazarlama ve satışlarının yapılmaması ve yapılan var ise tarafınızdan ivedilikle kaldırılması gerekmektedir.

Yasal İşlem Başlatılacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2426 otelin ruhsatının iptal edilmesine dair alınan kararı kamuoyuna ve gerekli yerlere açıkladığı resmi açıklamasında aynı zamanda alınan kararlar kapsamında işletmelerin söz konusu kararlara uymaması durumunda yasal işlem başlatılacağı da bildirdi.

Antalya Siyaset, Haber Hibya Haber Ajansı haber servisi ile çalışmaktadır. Sitemizde yer alan haberlerin kaynak gösterilmeden alınması yayınlanması yasaktır.