Antalya Siyaset

Korkuteli’nde Limon Fiyatlarında Rekor Artış

Korkuteli’nde Limon Fiyatlarında Rekor Artış
08 Temmuz 2024 - 13:39

Antalya Korkuteli semt pazarında bile kilosu 90-120 TL’den satılıyor.

ANTALYA – Narenciye kenti Antalya’nın yaylası Korkuteli ilçesinde son bir hafta içinde limon fiyatları rekor düzeyde arttı. Yaklaşık üç ay öncesine kadar kilosu 10 liradan satılan limon, şimdi 120 liradan alıcı bekliyor. Satıcılar da alıcılar da bu duruma şaşkın.

Limon Tane ile Alınıyor

Korkuteli’ndeki semt pazarında limon, en pahalı narenciye ürünü haline geldi. Tüketiciler, limonu kilo ile değil tane ile almaya başladı. Bir tüketici, “Limon fiyatı karşısında şaşkınız. Bu kadar da olmaz dedik ama olmuş. Limon olmazsa olmazlarımız arasında, mecburen az da almak zorunda kaldığımız için çok üzgünüz” dedi.

Diğer İlçelerde Fiyatlar Biraz Daha Düşük

Antalya’nın diğer ilçelerinde ise limonun kilo fiyatı 90 ila 100 lira arasında değişiyor. Marketlerde limon bulunmadığı gibi büyük alışveriş merkezlerinde kilosu 120-130 liradan satılıyor. Market görevlileri, pahalı olması nedeniyle market reyonlarına ancak bir sandık limon koyabildiklerini belirttiler.

Antalya Siyaset, Haber Hibya Haber Ajansı haber servisi ile çalışmaktadır. Sitemizde yer alan haberlerin kaynak gösterilmeden alınması yayınlanması yasaktır.