Antalya Siyaset

Hakan Tütüncü’nün Gözü Antalya İl Başkanlığına Çevrildi

Hakan Tütüncü’nün Gözü Antalya İl Başkanlığına Çevrildi
11 Mayıs 2024 - 13:29

AKP’de Kongre Öncesi Hareketlilik: İl Başkanları Belirleniyor

Eylül ayında gerçekleştirilecek olan AKP kongresi öncesinde, birçok ilde yeni il başkanları belirleniyor. Antalya’da ise hareketli günler yaşanıyor.

Öne Çıkan İsim: Hüseyin Samani

AKP içinde kuruluş dönemine geri dönme eğilimi doğrultusunda, Antalya’da eski Milletvekili Hüseyin Samani’nin il başkanlığı için kulis çalışmaları hız kazanıyor.

Tütüncü’nün Hedefi: İl Başkanlığı Koltuğu

Geçmiş yerel seçimlerde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunu kaybeden Hakan Tütüncü, il başkanlığına aday olabilmek için Ankara’da destek arayışına girdi.

Parti İçindeki Tartışmalar Sürüyor

Kuruluş dönemine geri dönme isteği, AKP içindeki tartışmaları da beraberinde getiriyor. Yeni il başkanlarının belirlenmesi için kulislerde yoğun bir çalışma yürütülüyor.

TÜTÜNCÜ ERKEN YOLA ÇIKTI

Geçmişte 3 dönem Kepez Belediye Başkanlığı görevini üstlenen ve yerel seçimlerde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kaybeden Hakan Tütüncü, şimdi ise AKP Antalya İl Başkanı olmak için adım adım ilerliyor. Son olarak geçtiğimiz Salı günü Ankara’ya giden Tütüncü, partisinin üst düzey yöneticilerinden il başkanlığı için destek arayışında bulundu. Tütüncü’nün, AKP’nin kuruluş ilkelerine geri dönülmesi gerektiği ve bu doğrultuda kendisinin il başkanlığına atanmasının önemini vurguladığı ifade edildi.

Antalya Siyaset, Haber Hibya Haber Ajansı haber servisi ile çalışmaktadır. Sitemizde yer alan haberlerin kaynak gösterilmeden alınması yayınlanması yasaktır.