Antalya Siyaset

Antalya Belediye Başkanı Muhittin Böcek Atamalar İçin Odasına Kapandı

Antalya Belediye Başkanı Muhittin Böcek Atamalar İçin Odasına Kapandı
11 Mayıs 2024 - 14:03

Başkan Böcek, İştirakçi Şirketlerin Yönetim Kurulları İçin Kadrolaşma Sürecine Girdi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, belediyenin iştirakçi şirketlerinin yönetim kurulu toplantıları öncesinde atamalar yapmak üzere odasına kapanmış durumda. Büyükşehir Belediyesi iştirakçi şirketleri olan ULAŞIM A.Ş., EKDAĞ, ANET ve ALDAŞ’ın yönetim kurulu toplantıları sırasıyla 16 Mayıs, 17 Mayıs, 30 Mayıs ve 6 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleşecek. Yönetim kurulu toplantılarının belirlenmesi üzerine Başkan Böcek, kadrolaşma sürecine girmiş durumda.

Yönetim Kurulu Üyelikleri Azalacak

Başkan Böcek, tasarruf tedbirleri kapsamında yönetim kurulu üye sayısını azaltarak yasal en az üye sayısını 7’ye düşürecek. Ayrıca, yönetim kurulu başkanı ve genel müdür unvanlarını tek bir isimde toplamak yerine, iki kişi üzerinde çalışma yapmayı planlıyor.

Görevlendirilecek İsimler Kimler?

Başkan Böcek’in, EKDAĞ Yönetim Kurulu Başkanlığı için eski Büyükşehir Meclis üyesi ve Gebiz Belediye Başkanı Mehmet Cengiz Büyükgebiz’e teklif götürdüğü ifade ediliyor. Ayrıca, şirket yönetim kurulu başkanlığı ve genel müdürlük için düşündüğü isimler arasında CHP Konyaaltı ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ahmet Aydın, CHP Kepez ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Büşra Dirgen Özdemir, CHP Kepez ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Rüştü Peker, eski Kumluca ve Büyükşehir Meclis Üyesi Kerem Kaya Turan, ve SP önceki dönem Korkuteli ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mehmet Manavoğlu’nun yer aldığı öğrenildi.

Antalya Siyaset, Haber Hibya Haber Ajansı haber servisi ile çalışmaktadır. Sitemizde yer alan haberlerin kaynak gösterilmeden alınması yayınlanması yasaktır.