Antalya Siyaset

Atatürk Devlet Hastanesi Kapatılmak mı İsteniyor?

Atatürk Devlet Hastanesi Kapatılmak mı İsteniyor?
29 Mayıs 2024 - 21:32

CHP’li Cavit Arı: “Atatürk Devlet Hastanesi’nin Kapatılmasına Müsaade Etmeyeceğiz”

ANTALYA- CHP Antalya Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Av. Cavit Arı, Antalya’nın en köklü hastanesi olan Atatürk Devlet Hastanesi’nin geleceği konusunda yaşanan belirsizliği düzenlediği basın açıklamasıyla gündeme taşıdı. Arı, hastanenin kapatılmak istenmesine karşı çıkarak, Antalya halkının bu duruma müsaade etmeyeceğini belirtti.

“Antalya Halkının Gözünün İçine Baka Baka Yok Edilmek İsteniyor”

Av. Cavit Arı, 1968 yılında SSK Hastanesi olarak yapılan ve sonrasında ek binalarla güçlendirilen Atatürk Devlet Hastanesi’nin Antalya’nın merkezinde, hastaların en kolay ulaştığı hastane olduğunu vurguladı. Arı, “Bu köklü hastane, Antalya halkının gözünün içine baka baka yok edilmek isteniyor” dedi.

“Hastanenin İçi Boşaltılmakta ve İşlevi Kaybettirilmekte”

Yanlış bir bölgeye yapılan Şehir Hastanesi’ne ulaşmanın tehlikeli bir durum olduğunu belirten Arı, şehir merkezinin dışına yapılan bu hastane için Antalya’nın merkezindeki en köklü hastanenin feda edilmek istendiğini söyledi. Arı, “Sağlık Bakanının ‘Atatürk Devlet Hastanesi yerinde kalacak’ beyanına rağmen, şimdi Sağlık İl Müdürü’nün de gayretleriyle hastanenin içi boşaltılmakta ve işlevi kaybettirilmekte” diye konuştu.

“Bu Hastane Antalya Halkına Hizmet Etmeye Devam Edecektir”

Sağlık İl Müdürü’nün Antalya’ya gelir gelmez bu hastaneyi ortadan kaldırmaya çalıştığını belirten Arı, “Bu hastane, bu müdür ve Bakan’dan önce olduğu gibi sonra da Antalya halkına hizmet etmeye devam edecektir” dedi. Arı, mevcut hastanenin bulunduğu alana yeni bir Devlet Hastanesi yapılmasını istediklerini ancak bunun yıllardır devletin yatırım programına alınmadığını söyledi.

“Tüm Antalyalı Hemşehrilerimizin Hastaneye Sahip Çıkmasını Bekliyoruz”

Arı, “Yeni hastane yapılıncaya kadar mevcut binanın aynı yerde faaliyetini sürdürmesini istiyoruz. Aksi halde hastalar, bölgedeki esnaf ve çalışanlar mağdur olacaktır. Atatürk Devlet Hastanesi Antalya’mızın en önemli değeridir ve bu hastaneyi yenisi yapılıncaya kadar korumaya kararlıyız. Tüm Antalyalı hemşehrilerimizin hastaneye sahip çıkmasını bekliyoruz” diyerek açıklamasını tamamladı.

Antalya Siyaset, Haber Hibya Haber Ajansı haber servisi ile çalışmaktadır. Sitemizde yer alan haberlerin kaynak gösterilmeden alınması yayınlanması yasaktır.